PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Coneix el Museu d'Art i la casa fàbrica Turull

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada a l'exposició permanent del Museu d'Art i a la casa fàbrica Turull.
 
Llegeix més...
 

Visitem un polvorí de la guerra civil

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: En l'aeroport de Sabadell es conserva un arsenal i polvorí que es va construir durant la guerra civil espanyola, per armar i emmagatzemar les bombes i munició per a l’aviació
 
Llegeix més...
 

Espais i símbols de poder. República i franquisme

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Recorregut pel centre de la ciutat amb parades en espais (carrers, monuments, el campanar de Sant Fèlix...) als que hi ha associats fets relacionats amb la guerra civil i la repressió franquista posterior.
 
Llegeix més...
 

La Torre de l'Aigua

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'abastament d'aigua a la ciutat ha estat una preocupació constant dels sabadellencs que es convertí en vertader problema amb la industrialització de la ciutat.
 
Llegeix més...
 

Saps què feia la teva besàvia?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El recorregut és un passeig pel centre de la ciutat amb parades en llocs relacionats amb la vida d'aquestes dones singulars i molt diverses: Fidela Renom (regidora), Dolors Miralles (pedagoga), Joaquima Tomàs (brodadora), Júlia Sabaté (farmacèutica).
 
Llegeix més...
 

La Salut: l'ermita medieval, el santuari i el jaciment romà

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita s'inicia observant l’entorn i veient la seva situació geogràfica de l’indret. Després s’expliquen les diferents etapes de poblament: la vil·la romana, parcialment excavada, l’ermita medieval que va tindre funció de morberia, i el santuari actual i la tradició de l’aplec.
 
Llegeix més...
 

Mirades sobre el cementiri. El cementiri de Sant Nicolau

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'evolució de la ciutat industrial va tenir el seu paral·lelisme en la ciutat dels morts: el cementiri.
 
Llegeix més...
 

Les riuades de 1962

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat pel riu Ripoll centrat en un episodi concret: les riuades de 1962 que van provocar, a tot Sabadell, 32 morts d’acord amb les xifres oficials i van deixar sense casa a moltes famílies.
 
Llegeix més...
 

Expressió corporal i circ

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil i primària Descripció: Activitat didàctica per aprendre jocs malabars, l'equilibri sobre objectes i acrobàcies senzilles.
 
Llegeix més...
 

Curset de cinema

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: La proposta pedagògica es compon de sis sessions de cinema i pretén fer arribar als alumnes els coneixements bàsics que els permetin accedir a la comprensió d'un film.
 
Llegeix més...
 

L'església de Sant Pau de Riu-sec

    A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.  Descripció:  Visita guiada en la que podreu veure l’església romànica del segle XI-XII  i l’edifici adossat que és l’antiga rectoria construïda l’any 1798. La Quadra de Sant Pau de Riu-sec, és un antic terme que va ser agregat al terme municipal de Sabadell l’any 1471.
 
Llegeix més...
 

Handbol a l’escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Amb aquest pla es pretén acostar l’handbol als nens i nenes de la comarca.
 
Llegeix més...
 

Corfbol a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Activitat per aprendre l'esport del corfbol. La primera sessió es durà a terme per un tècnic al centre educatiu amb el grup classe, a partir d'aquí, es cedirà el material esportiu i didàctic necessari per tal que el professor  pugui dur a terme, per si mateix, la resta de les sessions al seu alumnat.
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

Sense títol. Viu l'art contemporani

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Taller d’introducció a l'art contemporani. A partir d’uns exercicis es desenvoluparan els objectius plantejats treballant els temes a partir de la música, la dansa, la  pintura, l’escultura, el moviment, els colors, les sensacions o les emocions.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Sabadell a l'edat mitjana (segles XI-XV)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Itinerari per conèixer la formació de la ciutat de Sabadell al segle XI, a redós d'un mercat i d'una petita església.
 
Llegeix més...
 

No t'aturis: el món al teu abast

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada-taller sobre el què és la mobilitat internacional per a joves, fent una reflexió inicial del què s'ha de tenir en compte abans de marxar a l’estranger i sobre perquè els i les joves marxen o volen marxar. Després s'explicarà breument quines són les possibles i més comunes oportunitats de treball, de pràctiques, d'estudis, d'aprenentatge d’idiomes i de voluntariat.
 
Llegeix més...
 

Sabadell vist pels seus artistes

    A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari pel riu Ripoll fins la capella de Sant Nicolau. L'activitat s'inicia a la Torre de l’Aigua. Aprofundirem en el gènere del paisatge a través de la mirada dels nostres pintors i el contacte directe amb el nostre entorn.
 
Llegeix més...
 

Fem d'impressors: taller d’introducció al gravat

           A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Amb aquest treball aprenem a fer d'impressors treballant el gravat, tot creant el nostre disseny o dibuix i el gravem tal com es feia abans, amb ajuda d'un tòrcul.
 
Llegeix més...