PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

QUÈ SÓN ELS RUMORS? QUÈ SÓN ELS PREJUDICIS I ELS ESTEREOTIPS?

 

Rumor:

Són declaracions sobre persones, grups o esdeveniments que es difonen d’una persona a altra sense que se’n demostri la veracitat i tenen credibilitat no perquè hi hagi proves directes que els sostinguin, sinó perquè hi ha molta gent que els creu (s’adeqüen a les conviccions pròpies).

 

Prejudici:

Actitud hostil i desconfiada envers alguna persona que pertany a un col·lectiu, simplement a causa de la seva pertinença a aquest grup (Allport 1954). El prejudici va relacionat amb sentiments i emocions.

 

Estereotip:

Atribucions generalitzades de determinades característiques d’alguns membres d’un grup al seu conjunt. S’atribueixen qualitats a una persona com a membre d’un grup i no se la jutja per la seva individualitat (Myers 1995). Són creences que ens ajuden a simplificar la realitat i per si mateixes no són ni negatives ni positives.

 

Cal tenir en compte, que els prejudicis i estereotips vinculats a la immigració i a la diversitat cultural, en general, juguen un paper determinant en la configuració d’un entorn favorable a la bona convivència intercultural i a la prevenció de la discriminació i el racisme. Els rumors són un dels canals més potents de difusió i consolidació d’aquests prejudicis i estereotips que reforcen les actituds hostils envers la diversitat cultural envers certs col·lectius.
 
 


 

Carta de serveis