Educació no reglada

Descripció

Són les activitats formatives no regulades pel sistema educatiu oficial (LOE, LOMCE). Aquests estudis compten amb validesa professional en diferents nivells i en un gran ventall de famílies professionals, tot i que no tenen una validesa acadèmica ja que no donen dret a titulacions oficials.

L'oferta formativa passa per cursos de formació ocupacional, de preparació per a proves d'accés, i per d'altres que permeten la introducció, l'ampliació i el perfeccionament dels coneixements a l'entorn de diferents temàtiques.

El propi caràcter no reglat d'aquests cursos dóna lloc a característiques molt diverses en quant a durada, preu, objectius, finalitat, etc. Així, preparen per accedir a una ocupació, per promocionar en un lloc de treball, per tornar al sistema educatiu reglat, o donar resposta a un interès personal per formar-se en algun àmbit del coneixement.

La formació no reglada es caracteritza per la flexibilitat de continguts, de modalitats, d'horaris i de durada en funció del tipus de formació i del centre que l'ofereix.

Les dates d'inici d'aquests estudis és variable i, en general, el calendari no coincideix amb el de la formació reglada.

A qui s'adreça?

S'adreça a les persones que desitgen formar-se en camps professionals diversos o bé perfeccionar-se i reciclar-se en les diferents àrees del coneixement.

On s'imparteix?

La formació no reglada s'imparteix tant en centres de titularitat pública com privada. Poden ser centres col·laboradors del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, acadèmies o altres entitats formatives.

Inscripcions i matrícula

Per tal d'ampliar la informació sobre les condicions d'accés, impresos, dates d'inscripció, preus, etc., cal adreçar-se directament als centres.

 

Imprimeix