Disseny

Com es fa un cartell

A qui s'adreça: 
Alumnes de 2n cicle de primària, ESO i batxillerat.

Descripció:
L’activitat consisteix en introduir l’alumnat en el món del disseny gràfic, el cartellisme i la il·lustració publicitària, doncs coneixeran les bases de com es realitza un cartell i quins recursos poden utilitzar per crear-ne un.
L’activitat es pot plantejar com un assessorament en la creació d’un cartell específic que s’hagi de fer per l’escola (Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi,...), o treballar un cartell fictici que proposaríem des de l’Escola Illa.
Es farà una sessió-introducció més explicativa, on mitjançant exemples visuals parlarem dels elements que conformen un cartell (lletra, imatge, composició, color..); i una part  pràctica de creació del cartell a l’aula.
Degut a la llargària del procés de realització d’un cartell i els diferents ritmes de l’alumnat, és possible que l’activitat quedi començada i s'hagi d’acabar a l’aula de la vostra escola. Aquesta activitat adaptarà el nivell de complexitat en funció de l’edat de l’alumnat.
L'Escola Illa és una escola d’art de titularitat municipal d’ensenyaments d’art i disseny, de reconegut prestigi en l’àmbit de l’ensenyament públic de l’art i del disseny, que disposa d’una variada oferta educativa relacionada amb el món de les arts visuals, amb cicles formatius de grau superior d’il·lustració, de disseny gràfic i de disseny de moda, així com una àmplia oferta de tallers de formació artística per a tothom, anomenats Illa Oberta-Tallers d’Art.
 
Objectius:
- Descobrir el món de l'art i el disseny i les seves possibilitats per el viure
- Aproximar-se a les tècniques artístiques i al disseny gràfic, de moda i a la il·lustració.
- Potenciar les arts per millorar les capacitats i les competències bàsiques de l'alumnat d'educació primària, secundària, cicles formatius i batxillerat.
 
Competències clau:
- Competència en comunicació lingüística
- Competència en consciència i expressió culturals
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: els dimecres, durant el curs escolar.
Horari: 09:30 h a 11:30 h
Durada: 2 hores
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: a l'Escola Illa
Cost: gratuït
Observacions: es pot adaptar a una sola sessió més llarga o a dues més curtes.
 
Inscripció:
 
Informació:
ILLA, Escola d’Art i Disseny
Persona de contacte: Montse Cascante
Correu electrònic: ciutatiescola@illa.sabadell.org
Telèfon: 93 711 48 05
Consulta Web
 
Organització:
ILLA, Escola d’Art i Disseny
 

Imprimeix