PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La xarxa antirumors es va adherir al projecte C4i

 

Web del projecte europeu C4I Communication for Integration: pjp-eu.coe.int/web/c4i


 

La ciutat de Sabadell junt altres 10 ciutats europees participa en el projecte europeu C4i  Comunicació per la integració, amb l’objectiu  comú de combatre els rumors, tòpics i estereotips negatius que circulen sobre la població estrangera amb la creació de Xarxes d’Agents Antirumors. El projecte preten implicar a tota la ciutadania amb la creació de xarxes formades per entitats socials, personal de l’administració i ciutadans en general a fi   que conjuntament lluitin contra la propagació d’aquests rumors amb contraarguments sòlids i objectius, oferint dades, fets i respostes fonamentades contra aquestes “ falses veritats”

Amb l’eslògan “ Sabadell no t’enganxis als rumors”, la ciutat de Sabadell vol aturar la circulació d’aquestes “falses veritats” que no es posen en qüestió i que poden provocar trencadissa dels fils que han anat teixint la convivència a la nostra ciutat.

El projecte C4I és impulsat pel Consell d’Europa i co- finançat per la Comissió Europea en el marc de la Fundació Europea per la integració dels nacionals dels tercers països.

L'acte d'adhesió de la xarxa al projecte europeu, es va dur a terme el dia 27 de maig de 2014, al Casal Pere Quart (Sabadell). Es va comptar amb la presència del Sr. Daniel de Torres, expert del Consell d'Europa i director de la RECI (Red Española de Ciudades Interculturales) i el Sr. Miquel Àngel Essomba, coordinador general de la Xarxa SIRIUS d'Immigració i Educació de la UE, que va pronunciar la conferència "La diversitat afecta l'èxit escolar?".En el decurs de l'acte es va presentar un vídeo entorn dels rumors en l'àmbit escolar, realitzat a l'Escola Joan Sallarès i Pla.

Amplieu la informació relacionada amb l'acte de presentació del projecte C4I

El programa ha finalitzat el 25 de juny de 2015 en un acte de cloenda on hi han participat totes les ciutats. Vegeu noticia relacionada.


REUNIONS DE LA XARXA DE CIUTATS DEL PROJECTE C4i

  • Barcelona, 11 i 12 de febrer de 2014. Veure agenda

  • Brussel.les, 26 i 27 de juny de 2014. Veure agenda i presentació aportada per Sabadell


 

Les fases del projecte són:

Diagnosi i detecció dels rumors en relació a la població estrangera:

>> Diagnosi feta a la ciutadania en general ( any 2013)

>> Diagnosi feta al col·lectiu jove ( any 2014).

Elaboració d'un contra-argumentari

Activitats

Formació Agent Antirumor

Materials campanya


 

Vols ser un ciutadà o una entitat membre de la xarxa?

 


 

                                                    

Per a més informació del projecte europeu consulteu la següent adreça:
http://pjp-eu.coe.int/web/c4i 

 

 

També et pot interessar...