PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Trobada econòmica i cultural a la primera Tribuna Japó-Sabadell, un espai de relació intercultural

Trobada econòmica i cultural a la primera Tribuna Japó-Sabadell, un espai de relació intercultural

Des del Programa de Projecció de la ciutat i Turisme de l’Ajuntament  s’aposta per aprofitar el fenomen del “japonisme” a Sabadell i l’impuls del Sakura Matsuri, així com l’acompanyament institucional del Consolat i d’altres institucions per promure una iniciativa centrada en especialitats provinents del Japó, però ben arrelades a la ciutat.

A l’acte hi assisteixen la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament econòmic i Impuls administratiu, Montse González, el regidor responsable del Programa de projecció de la ciutat i Turisme, Lluís Matas, el cònsol general del Japó a Barcelona,  Sato Yasushi, el president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Josep Maria Manyosa, i altres personalitats d’institucions i empreses locals.

La realitat dinàmica del comerç local i iniciatives econòmiques de diferents sectors relacionades amb la cultura japonesa han fet oportunitat  de crear una xarxa d’entitats i empreses que tenen en comú aquesta admiració pel Japó. Ves pretén facilitar el “networking” entre els amants d’allò que és japonès.

El Tribuna Japó Sabadell compta amb dues parts diferenciades. Per començar hi ha previstes les intervencions dels representants institucionals i es centraran en l’anàlisi del fenomen japonès a Sabadell. En la segona part, es pretén afavorir el coneixement entre diferents actors que tenen iniciatives, negocis o entitats amb seu a Sabadell però de caràcter japonès. Aquest punt pretén afavorir l’establiment d’una xarxa sabadellenca-japonesa que pugui avençar de manera coordinada en diferents projectes.

Pel que fa a l’anàlisi de l’ecosistema japonès a Sabadell, es planteja un “Mapa Japonès de Sabadell”, ja que la ciutat compta amb una seixantena de negocis i iniciatives relacionades amb el món nipó, la majoria detectades per l’associació Sabadell Japan City.

També es presenta l’estat de la candidatura a ser seu de la Japan Week 2024 en que ja s’ha enviat i acceptat el dossier “Passion for Japan”. Actualment s’espera resposta de la International Friendship Foundation des de Tokio.

Finalment s’expliquen algunes novetats destacades de la segona edició del Sakura Matsuri com el propi TribunaSabadell-Japó, així com les jornades gastronòmiques a Fira o el Festival Matsuri als Jardinets.

El regidor Lluís Matas ha declarat que

“tenim una ciutat dintre la ciutat. Hem descobert un tresor, tenim un petit Japó a Sabadell. Ara veiem que a la ciutat tenim una passió pel Japó, amb més de 60 empreses i iniciatives relacionades amb Japó. El sakura no és una flor d’estiu, el nostre Sakura Matsuri és un arbre ben arrelat i que ja dona fruit”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldessa Montse González ha remarcat que

“cal aprofitar iniciatives com el Sakura per posar en valor el potencial de Fira Sabadell i el Tribuna Japó Sabadell és una oportunitat per al conjunt del teixit comercial i associatiu de la nostra ciutat”.

Podeu trobar la programació sencera al web del Sakura a https://www.sakurasabadell.com