PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Entrevista Associació de Dones de Torreguitart

Entrevista

Associació de dones de torreguitart: “la nostra fita és seguir lluitant, no aturar-nos

En el 6è Número del Butlletí donem veu a l’Associació de Dones de Torreguitart, i ho fem amb una entrevista coral que ha comptat amb la participació i les respostes consensuades de part de les següents integrants de l’entitat: Aurèlia Jiménez, Rosa Martínez i Núria Segura. Una primera presa de contacte que serveix per donar les dades més importants d'una entitat que té trenta anys de trajectòria. 




 

 

 

 

 

Qui sou i què feu?

Som una associació de dones feministes que lluitem per eradicar la violència de gènere. Treballem per defensar els drets de les dones i enfortir la seva autoestima. Oferim teràpia individual i també grupal a través del grup d’autoajuda. També donem informació jurídica quan la dona la necessita.

 

Quan fa que existeix l’associació?

Des de fa 30 anys. Al 1986, a partir de l’associació veïnal de Torreguitart neix l’associació Dones de Torreguitart, en un moment en què la veu de la dona era invisible en aquesta ciutat.

 

És una associació que a banda de Torreguitart incideix en altres punts de la ciutat?

És una associació que sorgeix a Torreguitart i que es reuneix a Torreguitart, però les dones provenen de diferents punts de la ciutat.

 

Quines activitats porteu a terme?

Tenim l’activitat d’ajuda a la dona durant tot l’any que ens reunim els dimecres a la tarda i també un cop a l’any, el 8 de març, celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb una obra de teatre o espectacle gratuït obert a tot el barri i a la ciutat.

 

Hi ha algun aspecte en què estigueu especialment satisfetes?

Estem contentes d’haver estat pioneres a la ciutat com a moviment feminista i orgulloses d’haver ajudat a moltes dones a sortir de la violència que patien i haver-les vist créixer com a dones lliures.

 

Quines són les vostres fites.....?

Seguir lluitant, no aturar-nos.

 

Quines són les sòcies de l’entitat?

Les sòcies de l’entitat són les usuàries que s’han implicat en el projecte i fan possible que aquest continuï endavant.

 

 

Més informació:

Associació de Dones de Torreguitart.

Avda. de l' Alcalde Moix, 24

Els dimecres de les 7 a les 9 del vespre