Nova edició de la desfilada anual de l’Escola Illa, amb els projectes finals de l’alumnat d’Estilisme d’Indumentària
La passarel·la “Dress Code 19.38” tindrà lloc demà divendres, al vespre, a Ca l’Estruch
La desfilada de l'Escola Illa és una activitat transversal del centre municipal sabadellenc, ja que hi participa alumnat i professorat, no només del departament d’Estilisme d’Indumentària sinó també dels altres dos cicles formatius que es poden cursar a l’Illa: Gràfica Publicitària i Il·lustració, que hi col·laboren com a models i hostes i en la realització de la gràfica i els vídeos de la passarel·la.
Així mateix, enguany es compta amb la col·laboració, com a perruquers i maquilladors, de l’alumnat de PFI de Perruqueria i Estètica i CFGM d’Estètica i bellesa de l’Institut Ribot i Serra.
Les col·leccions
- Amnesia, d'Elena de Sola, una col·lecció inspirada en el festival Burnig Man que es celebra anualment a l'estat de Nevada (EUA). Vol transmetre màxima felicitat, l’apoderament de la dona i l’alliberament dels prejudicis imposats per la societat. S’hi presenten peces de bany amb peces exteriors combinables.
- Consuelo, de Paula Moreno, és una proposta de roba per a la dona d’avui, que vol transmetre senzillesa, cura pels detalls i una certa nostàlgia pels temps passats. Inspirada amb totes les dones lluitadores al llarg de la història i, particularment, amb les avantpassades de la dissenyadora.
- Revoluxia, de Carla Perales, on els colors dels anuncis de neó i les línies arquitectòniques dels edificis de Nova York són la inspiració per a uns dissenys trencadors, colorits i expressius que volen ser una contraposició al color negre.
- Meztli, de Thais M’ballo, per inspirar-se parteix de les deesses de la mitologia maia: Ixtel deessa de la mort, i Ixtals, deessa de la vida, conjuntament amb una visió personal que juga amb la fantasia de la dissenyadora. Ambdues són el punt de partida per una col·lecció de línia prêt-à-porter, que vol que la dona es senti la persona més especial.
- Capsula in V, d’Anna Luque, que s'inspira en el canvi climàtic, concretament en el desgel del pols i l’aprimament de la capa d’ozó. Presenta uns dissenys on les transparències, els vestits, els teixits lleugers i les obertures tenen protagonisme.
- KJØNN, de la Pau Lloreta, que proposa una col·lecció sense gènere, d’inspiració minimalista i amb presència d'aires d’estils nòrdics, donant importància a les línies geomètriques i als estampats creats i realitzats per la dissenyadora.
- Golden 90s, de Marta Bravo, és una col·lecció streetwear inspirada en el hip-hop dels anys 90 a Nova York, reivindicant la seva essència i la figura de la dona dins d’aquest estil. S’ha tingut en compte l’estil de vida i l’estètica d’aquells anys. La dissenyadora ha creat i realitzat els estampats de forma exclusiva per a aquestes peces.
- Constant fight, de Mercè Gallego, és una col·lecció que vol reflectir els sentiments universals d’opressió, angoixa i esperança, a partir d’una obra d’art i de la interpretació personal de la dissenyadora. Utilitza teixits sintètics, línies treballades i estampats personalitzats amb missatges que fan referència a aquests sentiments.
- Kintsukuroi, de Kimberly King, és un projecte inspirat en la tradició japonesa de reparar ceràmiques amb or, coneguda com “kintsugi” o “kintsukuroi”. La proposta vol ser una metàfora de la superació dels fets traumàtics de la infància i vol transmetre l’esperança a aquells que l’han perduda. Destaquen les línies contraposades i d’inspiració oriental.
- Still Alive, de David de la Calle: les aus exòtiques en perill d’extinció són el punt de partida per una col·lecció de vestits de festa elegants i sensuals, que busquen la connexió entre aquestes espècies màgiques de la natura i el glamour de la passarel·la i el món de la moda.