PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Vapor Llonch acull la cloenda de programes d'Ocupació amb la participació de més de 80 persones en el marc del Pla de Barris del Riu Ripoll i del Sud

Participants en els programes d'Ocupació que l'Ajuntament de Sabadell organitza per mitjà del Vapor Llonch ...

Participants en els programes d'Ocupació que l'Ajuntament de Sabadell organitza per mitjà del Vapor Llonch han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest projecte. L'acte de cloenda, celebrat ahir, va comptar amb la participació del tinent d'alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Burgués, el qual va remarcar que, tot i finalitzar aquesta etapa, al Vapor Llonch continuarem treballant per donar el suport que necessiten les persones en la seva carrera professional, ja sigui des de la vessant de la formació, l’ocupació, l’orientació laboral o el suport per a la creació d’empreses. 

Més de 80 persones han participat en l'edició d'aquests programes de formació i treball emmarcats en els projectes Treball als Barris del Parc Fluvial del riu Ripoll i Treball als Barris del  Districte 6. L’àmbit, per tant, de les actuacions que s’han desenvolupat ha estat, d’una banda, la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i les Termes i, d’altra banda, Can Puiggener, Torre-romeu, Can Roqueta i el Poblenou.

Les persones beneficiàries han gaudit d’un contracte laboral que, en funció de cada cas, ha oscil·lat entre els sis mesos i l’any. Alguns d’aquests programes s’han adreçat específicament a joves menors de 25 anys i altres a persones d’una franja d’edat superior.

L’objectiu d’aquests programes d’ocupació és doble. Es tracta d’oferir una experiència laboral als participants, alhora que fan obres i serveis d’interès general i social per millorar les zones habitades. De fet, tots els participants han tingut un projecte laboral associat concret i la seva activitat laboral s’ha combinat amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona als participants, a més d’experiència laboral per millorar el seu entorn més proper, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de  treball.

Els programes que ara finalitzen han inclòs diferents especialitats que van des d’Hostaleria, Atenció a la Infància, Atenció a les persones, Neteja viària, Horticultura, Administració, dinamitzadors d’esports i  mainaderes. Alhora a través d’aquest programes es contracta personal tècnic per donar serveis a aquests barris en especialitats de tècnics d’esports, d’ocupació, d’immigració, de joves, d’empresa, d’acompanyament integral i habitatge, entre d’altres.

Llei de Barris

L'abast de la Llei de Barris va més enllà de la vessant urbanística. Als projectes impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat s'hi afegeixen aquests programes que formen part del projecte Treball als Barris del Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya.