PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Prevenció del malbaratament alimentari. Aprendre de la sostenibilitat alimentària

novetat
 
 
A qui s'adreça:

Alumnat d'educació primària i ESO.

Descripció:

La producció d’aliments requereix molts recursos naturals com aigua, energia i grans porcions de terreny fèrtil.

Quan els aliments es llencen, tots aquests recursos també es perden, a més d’augmentar les emissions de gasos que contribueixen a l’escalfament global. Això suposa també una problemàtica social, ja que mentre es malbaraten grans quantitats d’aliments, moltes persones pateixen fam o no tenen accés a una alimentació adequada.
Per aquest motiu, aprofitar millor els aliments pot contribuir a una societat més justa i solidària. A més, té un impacte econòmic positiu, perquè evitar llençar menjar suposa estalviar diners, tant per a les famílies com per als productors i comerços. Reduir el malbaratament alimentari permet cuidar el medi ambient, afavorir la justícia social i optimitzar els recursos econòmics.
En aquest taller es treballa mitjançant activitats reflexives, participatives i de gamificació, ajustades al grup, per tal de compartir i analitzar alternatives de vida i consum.

Prevenció malbaratamentObjectius:
- Reflexionar sobre l’impacte ambiental, econòmic i social de la producció, el consum i el malbaratament dels aliments.
- Conèixer solucions per a la prevenció del malbaratament d’aliments.
- Entendre la jerarquia de la prevenció del malbaratament i l’aprofitament d’aliments.
- Valorar conceptes relacionats amb la sostenibilitat i nous estils de vida i hàbits de consum (repensar, reutilitzar, recuperar, consum conscient…).
- Identificar accions i nous hàbits que es poden posar en pràctica a l’hora de comprar i consumir, posant l’èmfasi en productes de consum prioritari pel jovent.
- Per a cursos superiors: aprofundir en conceptes de sostenibilitat i exemples de mercat de productes i serveis amb criteris sostenibles (ecoetiquetes, certificats, acreditacions socials i mediambientals, segons sectors…).

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: a concretar amb el centre educatiu
Durada: entre 1 h i 2 h
Lloc de realització: centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: reserves limitades
 
Inscripció:
En aquest enllaç
 
Informació:
Consell Comarcal del Vallès Occidental  
Correu electrònic: ccvoc.activitats@ccvoc.cat
Telèfon: 93 727 35 34 
 
Organització:
Consell Comarcal del Vallès Occidental