PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Castell de Can Feu

Localització i contacte

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Can Feu : L12,
    • Damià Forment : L12,
    • Enginyer Playà : L12,
    • Pintor Borrassà : L4,L12,L44,F4,

Més informació

Les excavacions arqueològiques dutes a terme el 2009 han permès determinar 3 fases en l'evolució de l'edifici:

· Fase 1: Edifici fortificat d'època medieval (segles XII-XIII al XV):

Aquesta construcció original de tipus fortificat, que en cap cas constituiria un castell com a tal, correspondria a una masia o domus fortificada, tal vegada amb una torre defensiva, i que pot ser datada a partir dels materials arqueològics entre el segle XII i XIII. Aquest edifici ens ha arribat força arrasat i tant sols es conserva a nivell de fonamentacions, ja que va ser molt modificat entre els segles XVI i XVII amb la construcció d'una nova masia, pràcticament de nova planta, enderrocant i cobrint les parets existents i el fossat medievals.

· Fase 2: La masia d'època moderna (segles XVI al XVIII):

Entre els segles XVI i XVII, un cop perduda la funció original de la masia fortificada, es va dur a terme la construcció d'un nou edifici tipus masia productiva damunt el mateix espai físic de l'edifici precedent, dedicada a l'explotació agrícola. Aquest nova edificació va comportar el desmuntatge de les parets antigues i la readaptació dels seus espais destinats a l'activitat agrícola.

· Fase 3: Reforma i conversió en castell romàntic (segles XIX-XX):

Finalment, durant les darreries dels segle XIX la masia de Can Feu sofreix un procés constructiu i de reforma que la converteix en l'edifici que avui coneixem, un castell d'estil romàntic amb elements arquitectònics de tipus historicista, com ara tores i torretes, grans finestrals i portalades, elements heràldics, etc.

La construcció d'aquest nou edifici va significar una transformació profunda de la masia precedent dels segles XVII-XVIII, especialment en la modificació interior dels seus espais funcionals i habitacionals, i en la seva fesomia i aspecte exterior. Tanmateix, la nova construcció va mantenir gran part de les parets mitgeres i gran part dels murs perimetrals de l'antiga masia, especia

Enllaços relacionats