PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El plenari del procés participatiu de la Festa Major es reuneix i deixa enllestida la programació d’enguany

L’alcalde va anunciar ahir que la periodista sabadellenca Gemma Ruiz serà la pregonera d’aquesta convocatòria El plenari del procés participatiu de la Festa Major es reuneix i deixa enllestida la programació d’enguany

Durant la sessió, un representant de cadascuna de les quatre comissions de què consta aquest procés va destacar els aspectes que han anat treballant i també com es plasmen en la convocatòria d’aquest any. Els membres de la taula van repassar les novetats i el programa complet de cara als propers 7, 8, 9 i 10 de setembre propers.

Finalment, Serracant va aprofitar l’avinentesa per anunciar el nom de la pregonera d’enguany, que serà la periodista i escriptora sabadellenca Gemma Ruiz, autora d’Argelagues, una novel·la basada en la vida entorn del passat tèxtil a la nostra ciutat.

Un procés participatiu amb 9 reunions i 45 persones col·laborant-hi

Amb la trobada plenària d’ahir, aquest any han sigut 9 les reunions que s’han mantingut des del novembre fins ara, en les quals han participat un total de 45 persones. La feina s’ha estructurat, com l’any passat, a partir de les idees plantejades en el si de 4 comissions: la de Cultura Popular i Tradicional, la de Programació, la de Territori i la de Comunicació. Aquests són els quatre eixos sobre els quals es va decidir que calia fer èmfasi per donar més coherència a la Festa Major de Sabadell.

Montserrat Chacon va afirmar que

al llarg de tot el curs hem pogut treballar plegats i aconseguir que la gestió de la Festa Major sigui més compartida i participada amb les entitats, tal com ens vam proposar a l’inici d’aquest procés”. I va afegir que “aquest model permet enriquir la festa gràcies a la col·laboració entre ciutadans, entitats i membres del consistori.

Finalment, la regidora va anunciar que passada la Festa Major tindrà lloc el darrer plenari, que servirà per valorar la festa d’enguany i que tindrà dos objectius: ampliar la programació de la esta Major següent i continuar treballant per consolidar encara més el model participatiu. També es constituirà el plenari del procés per a l’any 2019.

El programa de la Festa Major d’enguany es farà públic el dimarts 24 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Casa Duran. Representants d’entitats i patrocinadors podran compartir de primera mà les novetats de la programació mentre entitats de cultura popular locals actuaran a la placeta del Pedregar des de les 6 de la tarda.

Maties Serracant va felicitar totes les persones que han participat en el procés participatiu i els va agrair la feina feta. I va destacar que

hem trobat un model en què ens sentim còmodes i creiem que és molt positiu. La Festa Major queda reforçada gràcies a la mirada i a les aportacions que fan totes les persones que amb interès per la ciutat ajuden a pensar la Festa Major.