PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Les actuacions a l’avinguda de la Concòrdia milloren la mobilitat de vianants, ciclistes i autobús

Les obres que l'Ajuntament ha fet a l’avinguda de la Concòrdia han transformat aquesta via, de manera que s’ha millorat la mobilitat de vianants, ciclistes i autobús. La via té ara dos sentits de circulació de vehicles i un únic carril bici bidireccional. El carril bici està situat a la calçada, a la banda dels porxos de la Concòrdia, i segregat del transit rodat mitjançant separadors.

Les obres han permès donar prioritat als vianants i alçant l’encreuament amb els carrers perpendiculars, que ja són zona 30. Per aconseguir-ho s’ha fet la vorera de la banda dels porxos contínua, cosa que permet als vianants caminar sense baixar de la vorera. Així, són els vehicles els que l’han de remuntar per incorporar-se a l’avinguda. A les cruïlles de la part del sud s’han eixamplat les voreres i s’ha reduït la longitud dels passos de vianants, com a mesura de protecció i per tal de reduir la velocitat de circulació dels vehicles.

També s’ha actuat a la cruïlla de l’avinguda de la Concòrdia amb la Gran Via i l’Eix Macià, amb petites actuacions com l’eliminació d’illetes i una nova senyalització horitzontal per tal de distribuir l’accés i la sortida als vehicles. Tota l’avinguda s’ha asfaltat completament.

Per al tinent d'alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez,

aquest projecte il·lustra molt bé la política del nou Govern: fer conviure tots els models de mobilitat ordenant l’espai públic per a una millor convivència.

Pel que fa al nou carril bicicleta, aquest és continu en tot el seu recorregut, des de la plaça de la Concòrdia fins la Gran Via. La incorporació del carril bicicleta en calçada ha comportat l’eliminació del que hi havia a la vorera, amb la qual cosa es guanya espai per als vianants.

A les cruïlles semaforitzades s’ha incorporat un sistema tecnològic per donar prioritat al pas de l’autobús. Quan els semàfors detecten l’arribada de l’autobús, allarguen el temps de pas afavorint el trànsit per l’avinguda. Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, posa en valor que

fem servir la tecnologia per tal que el model de transport més democràtic –el bus– sigui cada cop més competitiu.

Aquesta és una actuació emmarcada en l’estratègia de xarxa verda per a vianants i ciclistes, que té com a objectius la millora de l’espai públic, la millora de l’accessibilitat i confortabilitat dels vianants, la millora de la qualitat de l’aire, lluita contra el canvi climàtic i el pas a nous mitjans de mobilitat per tal d’afavorir el pas a una economia de baix emissió de carboni. Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER i ha tingut un cost de 294.756 euros.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90