PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comunicat de l'Ajuntament de Sabadell

Un any després seguim pensant que la sobirania resideix en el poble

Defensàvem, defensem i defensarem que la ciutadania de Sabadell pugui votar lliurement d’acord amb la legislació aprovada pel Parlament de Catalunya, institució que volem plenament sobirana i lliure d’ingerències externes. La voluntat democràtica d’aquest Ajuntament és que els ciutadans i ciutadanes de Sabadell tinguin urnes, llavors i sempre, amb les mateixes garanties que en qualsevol altre procés electoral, donant resposta política a la demanda d’una àmplia majoria de la societat que creia i segueix creient que l’única sortida és establir els mecanismes necessaris per poder exercir el dret a decidir.

Des de l’Ajuntament de Sabadell fem una crida a la ciutadania a continuar manifestant-se contra la vulneració dels drets fonamentals i l’espiral repressiva i antidemocràtica. Recentment han aparegut noves imatges colpidores que ens recorden les actuacions policials totalment injustificades que es van viure fa un any en diferents seus electorals del país i que a Sabadell malauradament també vam patir en primera persona.

Alhora, refermem el nostre compromís amb la cultura històrica que ha fet avançar la nostra nació. Aquest compromís obliga a aprofundir en valors, com ara la tolerància i el diàleg, i en l’aposta per la resolució dels conflictes des de la negociació i la política.

Per això, davant els atacs demofòbics contra la sobirania de Catalunya, denunciem la persecució que s’està duent a terme contra persones i institucions que lluiten pels drets democràtics i que ha portat 9 representants socials i polítics injustament a la presó i 7 a l’exili.

Una democràcia no pot ser plena si empresona els màxims portaveus de la societat civil que han liderat les mobilitzacions més importants que hem viscut a la Catalunya del segle XXI. Una democràcia no pot ser plena si empresona bona part del govern legítim únicament per haver defensat democràticament el dret a l’autodeterminació del poble català, un dret polític bàsic. No ho pot ser si utilitza la presó preventiva amb clara finalitat de revenja.

Aquests empresonaments, que responen a la persecució de la defensa d’un estat independent en forma de República, posen en evidència la criminalització de les idees i de drets fonamentals com el dret a vot, el dret a la llibertat d’expressió o el dret a reunió, assentant perillosament les bases d’un estat antidemocràtic.

Avui, un cop més, exigim la llibertat immediata dels presos polítics i reivindiquem el dret a la llibertat de pensament, d’expressió i de manifestació cívica i pacífica.

Salut i llibertat!

#SabadellCompromesa #DretsCivils

Ajuntament de Sabadell, 1 d’octubre de 2018