PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Emma Vilarasau enceta la temporada dels teatres municipals, aquest diumenge al Principal

S’hi podrà veure Julio Manrique, Carles Martínez, Marc Rius, Xarim Aresté i Toni Xuclà, entre altres Emma Vilarasau enceta la temporada dels teatres municipals, aquest diumenge al Principal

Un tret al cap s’acosta al gènere del thriller periodístic sense renunciar a l’humor ni a la dimensió íntima dels personatges. Es tracta d’una periodista acomiadada, una víctima que demana insistentment que es faci públic el seu cas i una dona –la germana de la periodista–, que només vol gaudir dels darrers anys de la seva vida en plenitud. Entre totes tres es crea un triangle en què tot allò que és tan difícil de dir és justament el que els permetrà sortir del carreró sense sortida on han anat a parar. La censura en l’àmbit públic –en aquest cas el periodisme– i també en el privat –el familiar– és el motor d’aquesta historia amarga i tendra a la vegada.

Més teatre

D’altra banda, el diumenge 21 d’octubre serà el torn d’Èdip, de Sòfocles, també al Teatre Principal, en una versió de Jeroni Rubió, dirigida per Oriol Broggi, amb els intèrprets Julio Manrique, Carles Martínez, el sabadellenc Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon. Una representació que convida a reflexionar sobre les decisions pròpies davant del destí.

I el dissabte 17 de novembre, també al Principal, es presentarà Els darrers dies de la Catalunya republicana, amb adaptació i interpretació a càrrec de Jordi Hervàs, acompanyat d’un instrumentista. Es tracta de la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por de perdre la pròpia identitat.

Música i cinema

Pel que fa a la música, el dissabte 27 d’octubre el Teatre Principal presentarà Polinèsies –Premi MIN de la Música Independent 2018 al Millor Disc de l'Any en Català­–, de Xarim Aresté. Ha tocat amb els artistes més respectats –de Josele Santiago a Maika Makovski, passant per Pascal Comelade–, però d'un temps ençà posa tot l'èmfasi en el seu projecte personal. Amb l'anterior disc, La rosada, ja li van ploure els premis: l'Altaveu, el Cerverí i l'Enderrock de la crítica al millor disc de pop-rock de l'any. Ara apuja l'aposta amb Polinèsies, un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. I, com a complement, presenta l'EP Groc, marcat per la presa de consciència política.

Finalment, el diumenge 25 de novembre, el sabadellenc Toni Xuclà, acompanyat de 3 músics, estrena Shen Nu i altres tresors amagats al Teatre Principal de Sabadell. Es tracta d’un espectacle de música i cinema basat en tres històries filmades als anys trenta: la xinesa Shen Nu, la catalana El més sublim i la japonesa Sanko i el pop. Les composicions i les imatges cinematogràfiques són protagonistes i s’uneixen per explicar històries que parlen de la bondat humana per sobre de la maldat, de la importància de l’amor i de la protecció de la família.

També al Teatre Principal es podrà seguir, com cada any, la programació dels cicles de música de cambra, de música de cobla i la Banda de Música de Sabadell, organitzats per diverses entitats sabadellenques. I al Teatre La Faràndula tindran lloc les produccions de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, els espectacles de la Joventut de la Faràndula i els concerts simfònics amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.