PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell torna a Ca l’Estruch per fer d’aparador dels nous talents de la dansa

Serà aquest dissabte, a les 8 del vespre, i s’hi mostraran les 7 peces seleccionades per concursar entre les 30 presentades El XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell torna a  Ca l’Estruch per fer d’aparador dels nous talents de la dansa

De les 30 coreografies presentades aquest any, s’han seleccionat 7 peces per concursar en format d’espectacle. El Certamen Coreogràfic de Sabadell sempre ha funcionat en xarxa amb altres institucions, centres de creació i associacions per poder oferir un ventall ric de noves oportunitats als coreògrafs que participen en el concurs. En aquests línia, enguany la proposta ha guanyat una complicitat nova i molt valuosa amb el concurs coreogràfic de més prestigi de l’Estat Espanyol, el Certamen Coreográfico de Madrid, que aquest desembre celebrarà la 32a edició. Aquesta col·laboració entre els dos concursos consisteix en el fet que el Certamen madrileny oferirà a un dels concursants del de Sabadell la participació al taller del 32è Certamen Coreográfico de Madrid (19-23 de novembre) i, per la seva banda, des de l’Estruch s’oferirà una residència de creació a un dels concursants del certamen madrileny.

El jurat, integrat per professionals de les arts escèniques, atorga dos premis i el públic del concurs vota el tercer premi. Enguany està format per Carles Sales, coreògraf i docent a l'Institut del Teatre de Vic; un representant de NunArt, espai de convivència artística; Mayte Luque, responsable del projecte de dansa del CC Barceloneta; Ivana Miño, actriu i ballarina; Alexis Eupierre, professor del Conservatori Superior de dansa de l’Institut del Teatre; Laura Kumin, directora del Certamen Coreográfico de Madrid; Sílvia Vilà, actriu; Carles Mallol, com a representat de la Caldera i Javier Guerrero, guanyador del 1r premi del Certamen Coreogràfic de Sabadell 2016.

Les coreografies seleccionades són les següents:

  • Her, d’Íria Llena
  • Perception, de Julien Rossin
  • Feder/Antier, de Sarah Funda
  • A risas, de The Jokerz (Arias Fernández i Nahuel Barrios)
  • Great Human, de La Quebrá (Irene García )
  • Silence 2.0, d’Adriana Mascort
  • Pinkfish, d’Ana Borrosa

Una plataforma de talent coreogràfic

L’objectiu del concurs és difondre creacions inèdites de joves talents en l’àmbit de la dansa. Tot i que es tracta d’una competició, la vocació d’aquest projecte ha estat crear una plataforma que s’ha consolidat al llarg de les edicions. Molts coreògrafs novells sovint troben dificultats per mostrar el seu treball al públic i/o entrar en el circuït professional.

Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2017 són: Javier Guerrero (2017) Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015),Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).

Bases del XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell