PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) arriba ara als mercats municipals

L’objectiu és oferir un servei més proper a la ciutadania L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) arriba ara als mercats municipals

L’objectiu és fer tasques d’assessorament i informació oferint un servei més proper al territori. Així, personal tècnic de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) atendrà consultes i tramitarà queixes i reclamacions en matèria de consum de manera itinerant als mercats municipals. L’horari serà al matí de 9 a 12, de forma rotativa de dilluns a divendres i caldrà reservar cita trucant al telèfon: 937 453 168:

  • Dilluns: Mercat Central (espai central)
  • Dimarts: Mercat de la Creu Alta (cantonada ctra. de Prats de Lluçanès amb els Pirineus)
  • Dimecres: Mercat de Torre-romeu (espai al costat de la porta d’accés)
  • Dijous: Mercat de Campoamor (Local 3, al costat del supermercat)
  • Divendres: Mercat dels Merinals (Local 12 de la planta baixa)

Tal com assenyala la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora de Comerç, Marisol Martínez,

“es tracta d’una aposta del govern municipal per l’OMIC, per potenciar la difusió dels drets dels consumidors a la ciutat i, en definitiva, un rellançament de l’oficina, que gira al voltant de dos aspectes: d’una banda la descentralització pròpia de l’oficina per aproximar-nos als diferents barris i, d’altra banda, per oferir més informació i formació als consumidors, ja que volem que els usuaris siguin més conscients dels seus drets i els puguin exercir”.

Servei als centres cívics

L'OMIC, que el 2017 va atendre 5.743 ciutadans i ciutadanes i va tramitar un total de 2.070 expedients, gestiona dubtes i reclamacions de les persones consumidores, principalment relacionats amb temes tecnològics i de subministraments.

En aquest context, a finals del 2017, l’Ajuntament va impulsar un nou servei itinerant que cada 15 dies i durant 3 mesos es va desplaçar als centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà i Torre-romeu. Pel que fa a les consultes i reclamacions efectuades en aquest període als centres cívics, la majoria de casos van correspondre a telefonia mòbil i subministraments bàsics. Es van atendre 96 consultes, de les quals es van incoar i tramitar 32 expedients de reclamació.