PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acosta l’oferta cultural a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat mitjançant l’Apropa Cultura

Des del 2013, l’Ajuntament ha ofert amb aquest programa 178 espectacles de teatre, música, dansa i circ, als quals han assistit un total de 2.810 persones Sabadell acosta l’oferta cultural a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat mitjançant l’Apropa Cultura

Els col·lectius que més participen en el projecte habitualment a la nostra ciutat són els de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual, seguits pels col·lectius d’infància i joventut i els de salut mental. En menys proporció assisteixen als espectacles amb l’Apropa Cultura àmbits com dona, pobresa, immigració, justícia i VHI-Sida.

Aquests centres poden ser de Sabadell o de fora del municipi, amb una proporció aproximada de 60/40%, respectivament. Molts assisteixen any rere any a aquest tipus d’espectacles. Això ha propiciat la creació de vincles entre ells i que s’hagin tirat endavant propostes com les trobades entre artistes i usuaris, que han fet més visible el projecte Apropa Cultura.

Cada any, els responsables dels teatres i els dels centres es troben en els actes de presentació que s’organitzen per donar a conèixer els espectacles que s’inclouen en el projecte. Es tracta de trobades de feina en què els responsables dels centres poden triar amb més coneixement els espectacles i aportar idees i suggeriments que poden millorar la proposta i l’acolliment.

Aquesta temporada es proposen 36 títols diferents d’espectacles de teatre, música, dansa, circ, cinema i nous formats. D’aquests 23 estan programats directament per l’Ajuntament i la resta, per les entitats que col·laboren habitualment en la programació dels teatres: l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Joventuts Musicals de Sabadell, Joventut de la Faràndula, Rialles, Sabadell Més Música i Sabadell Sardanista.

Del 22 al 28 d’octubre, setmana de l’Apropa Cultura

D’altra banda, entre el 22 i el 28 d’octubre tindrà lloc la tercera edició de la setmana Apropa Cultura, després que s’hagi presentat el programa al Gran Teatre del Liceu, el 19 d’octubre. L’objectiu és intensificar durant aquests dies la presència del projecte a les xarxes, organitzar trobades de centres i artistes, implicar tot el personal dels equipaments culturals per tal que, a través del coneixement, es faciliti la interacció i l’acolliment.

Des del 2013, l’Ajuntament ha ofert 178 espectacles diferents de teatre, música, dansa i circ, als quals han assistit un total de 2.810 persones.