PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

Es tracta d’un hàbitat natural on es poden refugiar i criar, per afavorir la biodiversitat L’Ajuntament instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

L’hotel reprodueix els hàbitats naturals dels insectes i serveix perquè s’hi puguin refugiar, ja que els proporciona un lloc idoni per protegir-s’hi durant l’hivern. Alhora, els facilita un espai tranquil per tal que hi facin les postes i es puguin reproduir. Cada espècie d’insecte té les seves preferències a l’hora de buscar refugi. Alguns en tenen prou amb una mica de palla, mentre que altres necessiten uns forats o uns cartrons.

Els insectes són víctimes de les activitats humanes, com l’aplicació d’insecticides, el desenvolupament dels monocultius, la desaparició de les tanques vegetals i dels prats florits, l’augment dels espais urbanitzats. I també de la presència de paràsits i depredadors. Molts insectes ajuden a pol·linitzar i a regular les plagues dels arbres.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la vegetació, ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, per la qual cosa juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals, en la salut de les plantes i en l’augment de la biodiversitat a la ciutat.