PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell liderarà la xarxa Mai Més, de memòria i prevenció del feixisme

Ha estat designat durant la Trobada d’ajuntaments de la Xarxa a Manresa Sabadell liderarà la xarxa Mai Més, de memòria i prevenció del feixisme

El lideratge implica que Sabadell assumirà un paper com a referent, impulsor i coordinador d’aquesta xarxa, amb més de 40 municipis adherits de tot l’estat, encara que la majoria són catalans. Aquest lideratge es fa efectiu a partir d’ara i durarà tot el mandat que s’iniciarà a les properes eleccions municipals el 2019.

L’any 2013 l’Amical de Mauthausen va iniciar el projecte Xarxa de memòria i de prevenció del feixisme “Mai més”, amb l’objectiu de crear una xarxa a escala local integrada per centres educatius, entitats i ciutats per educar en la prevenció del feixisme des de la memòria històrica.

A la Xarxa s’hi poden adherir centres educatius, entitats o ajuntaments. L’adhesió implica un compromís per treballar de forma conjunta accions per difondre la memòria dels deportats i de la memòria històrica en general, així com treballar per la prevenció i lluita contra el feixisme.

La trobada d’ajuntaments

En el marc d’aquesta xarxa, l’Amical organitza periòdicament trobades entre els seus participants. El passat mes d’abril es va celebrar a Sabadell una trobada d’instituts que en formen part, amb la presència de més de 200 alumnes. Una altra és la trobada d’ajuntaments, amb representants polítics i tècnics dels diferents consistoris de tot l’estat adherits a la xarxa.

A aquestes trobades es debaten temes relacionats amb la memòria històrica, es comparteixen experiències i s’acorden línies de treball conjuntes. S’estableix que un dels municipis assumeix el lideratge de la xarxa, en coordinació amb l’Amical de Mauthausen, per un període de quatre anys, corresponent amb els períodes de legislatura. Avui s’ha celebrat la IV Trobada d’Ajuntaments de la xarxa a Manresa, amb la presència, entre altres, de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

L’alcalde ha destacat

“el treball compartit entre els municipis, per mitjà de la Xarxa Mai Més, per recuperar la memòria dels deportats, el treball amb joves com a transmissors de memorial, en un projecte de futur per no perdre-la”.

Ha assenyalat també la importància de la presència a l’espai públic de la memòria històrica, posant com a exemple el mural en homenatge a Xavier Vinader i ha destacat la commemoració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics, el 2019.

Maties Serracant ha intervingut en la trobada, conjuntament amb la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, en el marc de la presentació d’experiències municipals de memòria. La regidora ha descrit el projecte de Rap de la Convivència, Canvia el Punt de Vista, un taller de rima antifeixista i antiracista, per on han passat des del 2011 més de 3.000 joves de la ciutat.

La propera trobada d’ajuntaments adherits a la Xarxa tindrà lloc el 2019 a Sabadell.