PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell en relació amb l’inici de l’ERO presentant per l’empresa concessionària Smatsa

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell en relació amb l’inici de l’ERO presentant per l’empresa concessionària Smatsa
  • El rebuig més absolut a aquesta actuació impulsada per la direcció de l’empresa i el total compromís a treballar per aturar aquests acomiadaments.
  • L’actuació municipal únicament té a com objectiu el compliment del contracte i el control del principal servei públic de la ciutat. El fet que aquest contracte estigui en mans de la justícia, i amb clars indicis d’irregularitats, justifica encara més aquest exercici de control i fiscalització.
  • Els arguments que exposa la direcció de l’empresa per justificar l’ERO són, a criteri del Govern, una estratègia per aturar i obstaculitzar el necessari exercici de control que està portant a terme l’Ajuntament. En aquest sentit, la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) no és cap modificació de contracte, simplement el que pretén és que la facturació es correspongui amb el que estableix el contracte. Així mateix, també vol deixar de manifest que l’Ajuntament manté el mateix import al pressupost del 2019, destinat a la neteja de la ciutat.
  • Des del Govern es recull la proposta de reunió sol·licitada pels representants sindicals conjuntament amb l’empresa amb l’objectiu de buscar solucions a la situació actual.
  • En el cas que l’empresa no retiri l’ERO, el Govern es posa a disposició dels treballadors i de les treballadores a participar en les consultes i negociacions que es contemplen dins del procés, ja que vol ser present en el procés de mediació per fer costat a la plantilla.
  • Atesa la gravetat de la situació i per tal de fer front als possibles acomiadaments i l’impacte que tindrien en la prestació del servei, el Govern municipal està iniciant els tràmits per intervenir el servei de neteja, si així és necessari.
  • Finalment, el Govern municipal es posa a disposició de la representació sindical per participar a les reunions que considerin oportunes.