PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Licitades les obres de creació del Parc de les Aigües

Es tracta de la tercera i última fase del projecte Licitades les obres de creació del Parc de les Aigües

En paraules de Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de cohesió territorial, “és un projecte estratègic de ciutat; una d’aquelles actuacions emblemàtiques que hem volgut que reuneixi l’excel·lència per recuperar una zona abandonada. La ciutadania ens demana més verd, més aigua i més espais públics de trobada i de gaudi. Hem volgut respondre a aquesta necessitat. El Parc de Les Aigües farà honor al seu nom.”

L’objectiu del projecte és assolir que el parc esdevingui una infraestructura verda i que tingui rellevància des del punt de vista mediambiental. Es pretén aconseguir un espai per a la ciutat que respongui a als següents criteris:

  • Naturalització mitjançant la reserva d’espais lliures sense usos intensius per part de la població; la potenciació de l’ús d’espècies vegetals autòctones; i l’afavoriment de creació de petits mosaics de paisatge.
  • Sostenibilitat amb espais de manteniment extensiu i vegetació de baix manteniment; amb la integració en el projecte del cicle de l’aigua, des de la reducció de l’aigua d’aportació fins a la incorporació final de nou en el subsòl de les aigües pluvials; i amb la plantació de l’arbrat, com l’element verd més eficaç per millorar la resiliència enfront del microclima urbà.
  • Ús social a partir de la creació d’espais on s’afavoreixi la interacció entre la ciutadania (jardins productius, espais de joc i esportius) i afavorint la participació ciutadana en el disseny i la gestió.

Per a Xavier Guerrero, regidor d’espai públic, “aquest gran projecte reunirà els elements essencials del model que estem aplicant a l’espai públic de tota la ciutat, ja sigui en gran format o en zones més petites: llocs que reforcin la cohesió social i que permetin el gaudi de natura que penetra a la ciutat.”

Les empreses interessades compten amb un període de 26 dies naturals per a la presentació de proposicions, des de l’endemà de la publicació de l’anunci de licitació al Perfil del Contractant. Es preveu iniciar les obres durant el primer trimestre del 2019.