PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un total de 150 cantaires portaran la Llegenda del Comte Arnau en la primera edició del Canta Gran a Sabadell

El proper dimecres a les 6 de la tarda al Teatre Principal Un total de 150 cantaires portaran la Llegenda del Comte Arnau en la primera edició del Canta Gran a Sabadell

La cantata d’Un passeig musical per la llegenda del Comte Arnau és un projecte que pretén promocionar una imatge positiva de les persones grans i incrementar el seu rol actiu en la ciutat i que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions. Tot això, mitjançant l’agrupació de totes aquelles persones vinculades a corals i agrupacions de cantaires de persones grans de la ciutat per tal de fer aquesta macro cantata conjunta comptant amb la col·laboració de músics i directors professionals, aprofitant el projecte que ofereix l’Auditori de Barcelona.

Les corals de Sabadell que participaran en la jornada de demà són: Coral Amistat per la Dona, Agrupació Coral Cantaires de Can Feu, Coral les Cardines, Coral Arco Iris, Coral Renaixença, Coral Club Natació i Amics de l’Acordió.

Les entrades que resten disponibles es poden demanar a la taquilla del Teatre Principal demà de les 5 a 2/4 de 6 de la tarda.

Passeig musical per La llegenda del Comte Arnau

El Comte Arnau és una llegenda -gairebé podríem dir “la” llegenda- catalana per antonomàsia. La figura del cavaller medieval, hedonista i furibund, que cerca el plaer en la deshonra de les dones casades i solteres de la seva comarca i la seva posterior condemna eterna a encarnar un ésser no mort, una ànima en pena que cavalca pels boscos i les fondalades de Montgrony i de Gombrèn, ha estat una font d’inspiració per a nombrosos poetes de la nostra literatura, des de Jacint Verdaguer fins a Joan Brossa, passant per Maragall i Sagarra.

Un passeig musical per la llegenda del Comte Arnau està musicada per Albert Guinovart i compta amb una formació de cinc músics i dos cantants solistes i la posada en escena de l’Ignasi Tomàs. Per preparar la cantada, aquestes 7 corals sabadellenques han comptat amb la col·laboració de la directora musical del Canta Gran, Montserrrat Meneses, amb qui han dut a terme diferents assajos, els dies 20 i 27 de novembre i 4 de desembre. 

Canta Gran! és l’expansió del Concert de Nadal de cant coral de la gent gran que l’Ajuntament de Barcelona porta duent a terme a l’Auditori de Barcelona, amb gran èxit, des de fa 17 anys. De fet, els cantaires de Sabadell han pres part en diferents ocasions en aquest concert multitudinari que es du a terme a Barcelona.

L’Any 2008 aquesta activitat es redissenya amb la col·laboració del Servei Educatiu de l’Auditori i, a partir d’aleshores, l’activitat s’amplia a una gira de concerts per diferents poblacions del territori. Enguany arriba a Sabadell com a projecte musical proposat per la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell amb l’objectiu de fomentar els valors musicals en la gent gran, a la vegada que permet exercitar les capacitats cognitives (fomenta la memòria, el sentit del ritme, l’atenció, les habilitats motrius...), potenciar la participació social, fomentar l’autonomia i l’autoestima.

L’Ajuntament de Sabadell ha donat suport tant econòmic a traves del Construïm Ciutat com logístic a aquesta iniciativa.