PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Art presenta una videoinstal·lació de Claudio Zulian titulada “Imatges a l’ombra del temps: la fàbrica”

Forma part de 15 mostres més que es podran veure a la Virreina Centre de la Imatge de juny a octubre del 2019 El Museu d’Art presenta una videoinstal·lació de Claudio Zulian titulada “Imatges a l’ombra del temps: la fàbrica”

Aquesta mostra forma part de la sèrie de quinze videoinstal·lacions que porten el títol general de Vallès: fabricar passats, fabricar presents. Totes exploren quinze llocs amb la voluntat de temptejar el conjunt de les seves dimensions físiques i imaginàries. D’aquesta manera es constitueix una mena d’atles artístic –i a la vegada: històric, geogràfic, cultural i emocional– del Vallès.

La videoinstal·lació que es mostra al MAS tracta un dels eixos tant del paisatge físic com de la historia del Vallès: el passat industrial. Present físicament per la multitud d’edificis, sobretot dels darrers dos segles, escampats per tota la comarca, profundament ancorat en la memòria col·lectiva i sovint en la memòria individual dels seus habitants, el passat industrial no deixa de ser actual. La fàbrica i la màquina que es poden veure a la mostra –el Vapor de Cal Pissit– continuen allà i formen part del present, però en la modalitat particular de restes del passat. Corroboren que realment aquest passat va existir i, a la vegada, ens pregunten què cal fer-ne ara i quin ús donar-los.

Imatges a l‘ombra del temps: la fàbrica és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, amb l’ajuda de la Diputació de Barcelona. La producció és de l’Asociación Cultural Imágenes Imaginario i de la cooperativa Acteon.

Per la seva banda, el conjunt de les quinze videoinstal·lacions Vallès: fabricar passats, fabricar presents és un projecte de Claudio Zulian per a la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, en cooperació amb quatre ajuntaments del Vallès –Sabadell, Terrassa, Cerdanyola del Vallès i Ripollet– i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es podrà veure en forma d’exposició temporal els mesos de juny a octubre.

Més informació sobre Claudio Zulan