PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

A la festa del Parc Agrari de Sabadell es plantaran més arbres i arbustos, aquest diumenge

La jornada inclou també la 12a Festa de l’Arbre de la UES A la festa del Parc Agrari de Sabadell es plantaran més arbres i arbustos, aquest diumenge

Durant la festa, els participants plantaran arbres i arbustos mediterranis i hi haurà un tast de coca i xocolata ecològica, animació amb les Bruixes del Nord i els Gegants de la Creu Alta, un taller de cistelleria, jocs, un concurs de dibuix infantil i una demostració de cuines solars, entre altres propostes.

A la festa s’hi ha convidat també els centres públics i privats de primària, secundària, educació especial i escoles bressol, les AMPA i les entitats de lleure de Sabadell.

La Festa de l’Arbre de la UES

La Festa de l'Arbre de la UES va començar arran de les reeixides plantades que va organitzar l’entitat per commemorar el centenari de l'excursionis­me sabadellenc l’any 2008. Vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs celebrin el seu compromís amb la defensa de la natura i del rodal.

Amb aquesta plantada al Parc Agrari de Sabadell, la UES posa el seu gra de sorra, d’una manera festiva i ben positiva, per plantar cara a les amenaces del creixement sense fre, del Quart Cintu­ró, del canvi climàtic.

Un Parc Agrari amb 580 hectàrees

Sabadell compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preser­vació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, pa­trimonials i culturals.

El Parc Agrari de Sabadell té prop de 580 hectàrees de superfície, de les quals un 80% són de propietat privada. Entre les activitats que actualment s'hi duen a terme hi ha el foment de productes autòc­tons, com la mongeta del ganxet o el vi Arraona, l'assessorament als professionals del sector, les ac­tivitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.