PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament aprova la modificació de la llicència ambiental per a l’activitat de la Foneria Suñer

Aquests canvis permeten incloure noves condicions que ajudaran a conèixer el llindar d’emissions permeses per l’activitat L’Ajuntament aprova la modificació de la llicència ambiental per a l’activitat de la Foneria Suñer

L’administració local va demanar aquest informe arran de les queixes dels veïns de Sant Oleguer i Sol i Padrís, preocupats per diferents qüestions relacionades amb la foneria, entre les quals les emissions de gasos.

Aquesta adequació de la llicència ambiental permetrà, amb la incorporació de noves condicions, determinar quins són els límits permesos de les emissions que faci l’empresa, ja que fins ara no es disposava de valors concrets per comprovar si les emissions que emetia eren o no dins de la normativa.

Les noves condicions que s’han introduït a la llicència ambiental passen per determinar, d’una banda, quines emissions es poden fer a l’atmosfera i, d’altra banda, les mesures de prevenció relatives a les emissions a l’atmosfera i, per últim, els règims de control de les emissions, com una de les accions més per millorar la qualitat de l’aire i afavorir així la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

En el transcurs de les properes setmanes es notificarà a l’empresa aquesta modificació perquè puguin prendre les mesures necessàries per complir la normativa.

Compromís amb la qualitat de l’aire

Sabadell s’ha compromès activament en les polítiques relacionades amb la qualitat de l’aire. D’una banda, el Pla d’Actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA), que té com a horitzó l’any 2022, ha estat reconegut per la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, el juliol del 2017 el consistori va signar un conveni amb l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), amb l’objectiu de desenvolupar polítiques ambientals a la ciutat i afavorir així la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.