PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Plaça de Sant Agustí

Localització i contacte

  • Adreça: pl. de Sant Agustí,
  • LA CONCÒRDIA
  • 08206, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Més informació

Nota de premsa 29/04/08:

- La plaça Sant Agustí afronta la recta final de les obres amb la supressió de l'estació transformadora

La plaça de Sant Agustí serà aviat un lloc sense elements d'impacte visual ja que és previst que la propera setmana s'enderroqui l'estació transformadora que hi ha en aquest punt. La intervenció arriba després que ja s'hagin realitzat les tasques de canalització dels cables i la construcció de la nova estació dins del futur CAP Concòrdia. Aquesta actuació de supressió de l'estació transformadora forma part del projecte de millora de la plaça de Sant Agustí, situada entre el passeig de Fleming i els carrers de Feliu Penya, de Lusitània i de Baldiri Reixac. Les obres estan ara en la seva recta final.

L'alcalde de la ciutat, Manuel Bustos, ha visitat aquest matí els treballs i ha destacat la importància de suprimir aquest element. Bustos ha assenyalat que "no té sentit refer la plaça i mantenir un element que contamina visualment l'espai". Aquesta esforç per suprimir els elements d'impacte visual s'afegeix a les actuacions que l'Ajuntament i Endesa van dur a terme per eliminar totes les torres d'alta tensió de la ciutat.

Menys impactes visuals

L'any 2002 es va soterrar la línia d'alta tensió que unia Mas Canals amb la subestació de la carretera de Prats de Lluçanès i que creuava els barris de Can Llong, Ca n'Oriac i Torreguitart. A més, al 2004 es van suprimir els cables aeris que creuaven Torre-romeu i es van eliminar sis torres d'alta tensió que estaven situades també en aquest barri. El 2005 va ser el torn de Can Puiggener, on les actuacions van suposar l'eliminació de 650 metres de cablejat aeri. Amb totes aquestes mesures, es va dignificar la imatge d'aquests barris al mateix temps que van suposar un pas endavant per la seguretat i el servei.

A més, aquest 2008 també està previst intervenir per eliminar les línies aèries de mitja tensió existents a la zona compresa entre el barri de Sant Oleguer, a