PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Declarat un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió

A més, la Generalitat fa un avís preventiu per diòxid de nitrogen a la zona de protecció especial, on hi ha Sabadell i 39 municipis més Declarat un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió

A més, hi ha un avís preventiu de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) a la Zona de Protecció Especial (ZPE), la qual inclou Sabadell i 39 municipis més, d’acord amb les previsions dels nivells per aquest contaminant.

Per aquest motiu s'aconsella a la població el seguiment d'una sèrie de recomanacions per a reduir les emissions i evitar riscos per a la salut. Es tracta de les següents:

  • Fer els trajectes a peu o amb bicicleta triant carrers poc freqüentats pel trànsit. Fer servir el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat o, quan sigui possible, buscar opcions com el transport públic o l'ús del vehicle compartit.
  • Si no hi ha més alternatives, es recomana fer una conducció eficient, amb arrencades suaus, reduir velocitat, evitar acceleracions brusques i aprofitar el fre motor. En cas de disposar de diferents vehicles, optar pels de més baixa emissió.
  • A les llars, cal regular la climatització i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa, etc., evitant-ne purgues i arrancades. També s'ha garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres d’aquests aparells.