PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Escola La Romànica renovarà les proteccions solars de les aules

Les proteccions actuals daten dels anys 1960 i ja estan obsoletes L’Escola La Romànica renovarà les proteccions solars de les aules

L’Ajuntament ha aprovat avui l'expedient de contractació i l'inici del procediment de licitació relatiu al contracte de les obres de renovació, que tindran un import de licitació de gairebé 180 mil euros i un termini d’execució previst de tres mesos.

La Romànica és un centre escolar situat al Districte 6, format per quatre cossos d’edificació́, al voltant del pati de l’escola. Les aules dels edificis escolars i també́ el menjador estan orientades al sud i disposen d’unes proteccions solars de lamel·les de fusta originals des de la seva construcció́ als anys 60 que ja han complert el seu temps de servei. Aquests elements cal substituir-los atès que ja no són suficients per a una correcta regulació́ de la incidència del sòl sobre les obertures.

La reforma afectarà uns 400 metres quadrats de façana. Les proteccions solars a instal·lar consisteixen en lamel·les horitzontals orientables d’alumini lacat de color blanc de 15 centímetres d’amplària amb secció còncava per a regular millor la il·luminació natural a l’interior de les aules.

La forma còncava de la lamel·la permet protegir l’interior de l’entrada directa de llum, però alhora reflecteix la llum natural difuminada cap a l’interior de l’aula. Així s’aconsegueix protecció solar i també il·luminació natural a l’interior, que equival a un estalvi energètic significatiu. Tot el conjunt quedarà totalment integrat i no modificarà la configuració́ actual de les façanes.