PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El curs escolar 19-20 comença amb normalitat a Sabadell

El curs escolar 19-20 comença amb normalitat a Sabadell

Entre les principals novetats, aquest curs entra en funcionament el nou institut Narcisa Freixas, que s’ubica provisionalment en mòduls a l’espera que la Generalitat en construeixi l’edifici definitiu. Precisament aquests dies s’estan ultimant els treballs de posada a punt, avui se n’ha fet la presentació al centre cívic de Sant Oleguer i demà és previst iniciar l’activitat a les instal·lacions del centre.

Així mateix, entre les actuacions als equipaments, aquest estiu l’Ajuntament ha portat a terme l’arranjament del pati de l’Escola Alcalde Marcet al barri de Can Puiggener, amb l’objectiu de consolidar el pati com a espai d’aprenentatge i vinculat a un projecte educatiu. L’actuació, amb una inversió a l’entorn dels 19.000 euros i que forma part dels projectes del Construint Ciutat, ha comportat l’arranjament de la zona superior de pati i del talús que la connecta amb la part inferior, així  com la instal·lació d’una tanca de fusta i el condicionament a la part baixa d’un espai de pati interior, tot creant una zona d’ombra per portar-hi a terme diferents activitats. 

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa durant la visita a l’Escola Alcalde Marcet,

“aquesta actuació s’emmarca en les accions que s’estan impulsant per millorar els patis. Accions que inclouran també una inversió d’uns 300.000 euros per actuar als patis dels centres educatius i així anar guanyant qualitat en aquests espais”.

D’aquesta manera es reforça la funció educativa d’aquests àmbits dins els centres.

Pel que fa a l’inici de curs a la ciutat, els representants municipals han comentat que ha estat marcat per la normalitat. Així mateix s’han referit a les infraestructures educatives pendents a Sabadell com són la construcció, a càrrec de la Generalitat, dels edificis definitius de l’Escola Virolet i dels Instituts de Can Llong i Narcisa Freixas. En aquest sentit, el Govern ha recordat el seu compromís de fer un seguiment exhaustiu del desenvolupament de cadascun dels projectes i ha insistit en la necessitat que es compleixin els terminis previstos.