PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La temporada de tardor de L’Estruch arrenca divendres amb un proposta de dansa internacional

El Certamen Coreogràfic de Sabadell, cinc propostes de companyies residents i tres mostres del Festival If componen l’oferta de dansa i nous formats La temporada de tardor de L’Estruch arrenca divendres amb un proposta de dansa internacional

La companyia austríaca Editta Braun presenta una coreografia hipnòtica interpretada per dues siluetes, que revela les capes infinites del cos femení sota un frenesí rítmic. Passant pel sedàs de les danses urbanes, una ballarina descarrega l’energia sota el ritme perseverant de la música. Guardonada amb el Premi de les Arts i la Cultura de la ciutat de Salzburg (2014), entre altres reconeixements, la coreògrafa Editta Braun és un dels noms imprescindibles de la dansa i el teatre físic d’Àustria.

En aquesta proposta, fruit d’un projecte en residència de la convocatòria 2019-2020, hi col·laboren també el Ministeri de Cultura d’Àustria, l’Ajuntament de Salzburg i la Regió de Salzburg.

Una programació amb propostes diverses

La temporada de tardor a L’Estruch inclou el XIV Certamen Coreogràfic de Sabadell, en què es podran veure set peces escollides amb l’objectiu de descobrir nous talents pel que fa a la dansa. I, en la línia de difusió del artistes emergents, L’Estruch també presenta Young Blood, d’Arnau Pérez de la Fuente, com a fruit de la col·laboració amb el Certamen Coreogràfic de Madrid.

Els llenguatges més híbrids arriben de la mà de Víctor Colmenero, que presenta Los Magnetistas i el Festival If. La col·laboració amb el Festival If –teatre visual i figures– per segon any consecutiu reflecteix el caràcter d’avantguarda que defineix L’Estruch i l’aposta pels nous formats. Enguany el festival internacional proposa tres peces escèniques: Las Hermanas Verán d’Andrea Cruz, el 8 de novembre; El lloc? De ser nosaltres de Pep i Sira Aymerich, el 9 de novembre, i Soma de Javier Martín i Joaquín Jara, el 9 de novembre. A més l’artista en residència Víctor Colmenero presentarà Los Magnetistas, el 25 d’octubre, una peça que s’inspira en la fuga de la central nuclear de Txernòbil per crear una exploració del cos com a generador d'atmosferes.

Per la seva banda, Andrés Corchero, coreògraf molt vinculat a l’Estruch, presentarà Absències, un programa format per dos solos de l’artista. Per la seva banda, Daniel Rosales, del Colectivo Lamajara, convidarà a treure l’entrellat del flamenc amb el solo Faralaes.

Finalment, L’Estruch organitza i acull tallers de dansa per a diferents públics per viure-la en comunitat. Així, hi ha programades tres jam sessions de dansa per a tothom entre octubre i desembre i una classe magistral amb Arnau Pérez de la Fuente, el 23 de novembre.

Gairebé tota la programació de L’Estruch sorgeix de les residències artístiques que fan les companyies al centre. A partir d’una convocatòria oberta una comissió d’experts selecciona els projectes més interessants.