PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una taula rodona subratlla el paper de Joan Oliver dins la Colla de Sabadell

Hi intervindran Feliu Formosa, Joaquim Sala-Sanahuja, Sílvia Oliver i Ignasi Riera, moderats per Joan Safont Una taula rodona subratlla el paper de Joan Oliver dins la Colla de Sabadell

Amb el títol Joan Oliver i la Colla de Sabadell, la moderarà Joan Safont, comissari de l’Any de la Colla de Sabadell. Hi intervindran, d’una banda, Feliu Formosa, poeta, traductor, dramaturg i actor, de 85 anys d’edat, que ha rebut una llarga llista de premis, entre els quals la Creu de Sant Jordi i la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural de Sabadell. I Joaquim Sala-Sanahuja, escriptor i traductor, coneixedor de la Colla, dels membres que en formaven part, com també del seu temps.

I, d’altra banda, per aprofundir en el personatge des d’una vessant més familiar, hi intervindran Sílvia Oliver, filla del poeta, i Ignasi Riera, nebot de l’escriptor sabadellenc i autor, entre altres, del llibre El meu oncle Pere Quart.

Oliver, considerat un dels poetes i dramaturgs més destacats de la literatura catalana del segle XX i un dels escriptors més rellevants de Sabadell, va rebre un homenatge l’any 2016 a la seva ciutat natal, amb una seixantena d’actes diversos.

D’altra banda, va rebre la Medalla de la Ciutat de Sabadell l’any 1980, moment en què Sabadell també el va homenatjar. Entre altres premis, l’escriptor va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 1970 i va rebutjar la Creu de Sant Jordi el 1982.