PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Conferència sobre diversos testimonis de la retirada després de la Guerra Civil

Serà aquest dijous, al Museu d’Història, amb Antoni Cisteró i la participació d’alumnes de l’Escola Tarrés Conferència sobre diversos testimonis de la retirada després de la Guerra Civil

Aquesta conferència té lloc el 2019, quan fa 80 anys de la fi de la Guerra i del desplaçament forçós de població més gran de la nostra història recent. Es tracta també d’una activitat complementària a l’exposició “Memòria d'un exili. La família Burguès - Padrós (Mèxic, 1939-1990)”, que es pot veure al MHS fins a l’11 de desembre. Una mostra que, mitjançant l'exemple d’una família de la nostra ciutat, parla de l'exili sabadellenc a Mèxic i a l’Amèrica en general.

Durant la xerrada s’exposaran les circumstàncies històriques d'aquell moment i les dificultats de la població, per mitjà d'un audiovisual que recull imatges extretes de documentals i noticiaris de l'època.

Cisteró i Olmedo

Antoni Cisteró és enginyer químic de professió i llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació. Ha escrit teatre, novel·la i assaig, i ha guanyat diversos premis. És un activista cultural preocupat per la memòria històrica i per com les noves generacions poden accedir a aquest coneixement.

Per la seva banda, Carles Olmedo és professor de secundària de l'Escola Tarrés, llicenciat en història i col·laborador del MHS. Durant diversos anys va ser educador del Museu i és un dels autors de l'opuscle de La Torre de l'Aigua.