PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Primera trobada entre Ajuntament i Aeroport de Sabadell per engegar projectes comuns

Primera trobada entre Ajuntament i Aeroport de Sabadell per engegar projectes comuns

La trobada va tractar els punts que consistori i Aeroport volen desenvolupar i potenciar en els propers anys, els quals es concentren en quatre eixos o àrees de treball:

  • Impuls de la formació ocupacional i professional en l’àmbit de l’aeronàutica. La voluntat és que l’Aeroport de Sabadell esdevingui un centre de formació de referència.
  • Projectes d’investigació i transferència tecnològica. AENA considera la innovació un sector estratègic i l’Aeroport de Sabadell, situat enmig d’un teixit industrial i de coneixement universitari important, reuneix les condicions òptimes per ser un dels puntals d’aquest àmbit.
  • Desenvolupament econòmic. Ambdues parts han començat a treballar amb el món universitari per potenciar projectes d’emprenedoria aeronàutica, per impulsar aquest sector econòmic en el teixit productiu de Sabadell, obrir noves oportunitats de negoci i possibilitar la creació de llocs de treball
  • Divulgació i acció sociocultural. L’objectiu és acostar l’equipament i donar a conèixer el món de l’aeronàutica a la ciutadania, amb jornades de portes obertes, activitats amb participació de les escoles i, especialment, amb el desenvolupament del futur Museu Aeronàutic de Catalunya

Pol Gibert ha destacat que aquesta reunió

“ha de ser la primera de les nombroses que tindrem en els propers mesos i que acabaran de definir els projectes que podem desenvolupar en comú. Tenim molts fronts oberts i molt engrescadors que permetran fer de l’Aeroport un dels motors d’impuls socioeconòmic de la ciutat”.

La propera de les trobades s’ha programat per a finals de febrer de 2020. Aquestes sessions són fruit de les converses mantingudes recentment entre l’alcaldessa Marta Farrés i el president d’Aena, Maurici Lucena, on va sorgir la necessitat de crear un espai de desenvolupament de projectes en comú per potenciar la interrelació entre l’Aeroport i la ciutat.