PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en un projecte per incentivar entre els joves les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques

És una iniciativa conjunta amb els ajuntaments de Sant Quirze i Barberà, adreçada a alumnat de 4t d’ESO Sabadell participa en un projecte per incentivar entre els joves les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques

En total hi participen 80 alumnes dels instituts Pau Vila de Sabadell (20 alumnes),  Bitàcola de Barberà del Vallès i Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. Durant el projecte, el professorat rebrà formació tècnica per part de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Visió per Computador, ajudant a definir les activitats que treballarà l’alumnat a les aules, sempre en relació amb el currículum de secundària.

Es farà un acompanyament en programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial i la visió per computador. La primera activitat conjunta de l’alumnat ha tingut lloc avui, dimecres 29 de gener, al Centre de Visió per Computador, on s’ha presentat el projecte i alhora l’alumnat ha pogut visitar l’escola d’enginyeria de la UAB. Entre altres coses, s’ha lliurat el material per a la construcció  de cotxes de muntatge propi (Jetson Bots).

El foment de les vocacions STEM es fa des de 3 pilars: la motivació de l’alumnat, la formació de professorat i la col·laboració amb empreses i entitats del món científic i tecnològic. Des de l’àmbit de secundària, el foment fa especial èmfasi en les noies i busca impulsar la participació de les generacions futures en l’àmbit tecnològic.

El projecte també pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària a Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. D’aquesta manera, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC i poder donar resposta a les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies.