PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El reglament que permetrà la creació del Consell d’Acció Social es presenta demà al Ple per a la seva aprovació definitiva

És un dels darrers passos perquè aquest organisme de participació i consens amb els agents socials de la ciutat sigui una realitat

Impulsat en el marc del compliment de la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de Serveis Socials, el nou Consell d’Acció Social – que també està contemplat en el Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS)--, afavorirà la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en les polítiques públiques i alhora consolidarà Sabadell com a laboratori i referent en polítiques d’inclusió i intervenció social.

El consell ha de funcionar com un espai de consens en el qual s’hi englobaran tant serveis municipals com també diversos agents socials. Serà un marc on aprofundir i reforçar les aliances amb els agents, entitats i el conjunt del tercer sector, per desenvolupar polítiques que afavoreixin avançar en inclusió i justícia social.

Per a la redacció del reglament del Consell, s’ha tingut en compte el funcionament d’altres Consells o òrgans col·legiats similars de Sabadell o altres ciutats. En total, s’han estudiat a l’entorn d’una dotzena de textos normatius.

Un cop aprovat el reglament, restarà aprovar la designació dels i les membres que han de formar part del Consell i revisar aquelles sol·licituds d’adhesió voluntària que es puguin haver presentat per tal de formar-ne part.