PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Festa Major del 2020 es reinventa prioritzant la presència als barris, les propostes locals i familiars i amb la voluntat de contribuir a la reactivació econòmica

S’apostarà per escenaris de petit format i per evitar les grans aglomeracions, seguint les directrius marcades per les autoritats sanitàries La Festa Major del 2020 es reinventa prioritzant la presència als barris, les propostes locals i familiars i amb la voluntat de contribuir a la reactivació econòmica

Aquestes són les grans línies mestres d’una festa que, atesa la situació provocada pel coronavirus, comptarà amb escenaris de petit format distribuïts a diferents punts, on hi haurà control d’accés i on es prendran les mesures sanitàries i de distanciament físic d’acord amb la normativa que correspongui en aquell moment. La Festa Major de 2020 mantindrà el programa troncal de propostes i també el tradicional castell de focs, que posarà, com sempre, el punt final a la celebració.

Avui han presentat les principals novetats entorn de la festa l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, en una roda de premsa telemàtica. No obstant això, els detalls de la proposta d’aquest nou model es presentaran, com és habitual, a mitjan juliol.

Marta Farrés s’ha expressat en el sentit que

“avui podem afirmar que la Festa Major de Sabadell es farà. Ara bé, ens movem en la incertesa, ja que no sabem quin context sanitari tindrem al setembre, ni si serà millor o bé pitjor. Hem de ser cautelosos, però la decisió l’havíem de prendre ara i ho fem, pensant en una festa diferent, perquè el primer que hem de garantir és la salut”.

Per la seva banda, Carles de la Rosa ha afegit que

“volem agrair l’esforç, les hores i la creativitat de tots els treballadors de la Regidoria de Cultura i també el de les comissions del procés participatiu de la Festa Major i el de les entitats de la ciutat, que es bolquen per aportar el seu gra de sorra per fer possible que Sabadell no perdi la seva Festa Major. Unes entitats que s’han sabut posar en context i que aporten solucions molt interessants i imaginatives”.

La Festa Major d’enguany es basarà en els quatre pilars següents:

La festa, als barris

La festa serà més disseminada que mai, ja que s’escamparan múltiples propostes a diferents punts de la ciutat. D’aquesta manera, s’intentarà compensar l’absència de festes majors de barris, al mateix temps que es redueixen els desplaçaments. Les propostes seran bàsicament espectacles de petit format i es podran repetir en diferents moments en punts diversos.

Especial atenció al públic familiar

Així mateix, es planteja un important augment de les propostes de caràcter familiar, entenent que els nens i nenes han patit especialment el confinament derivat de la situació d’emergència sanitària.

Una festa de km 0

Un dels elements que es tindran en compte a l’hora de programar la festa és que les circumstàncies propicien que la d’enguany sigui una celebració més de proximitat. En aquest marc es vetllarà perquè la producció i les contractacions artístiques siguin, en la mesura del possible, de la ciutat. El sector cultural és un dels que pateix més incertesa, per això s’intenta apostar per les propostes locals, amb l’objectiu d’ajudar-les així a poder-se mantenir.

Impuls a l’hostaleria i al comerç

Així mateix, un altre dels objectius de la festa serà ajudar a la reactivació econòmica i comercial de Sabadell. En aquest sentit, l’Ajuntament intentarà aglutinar el màxim de sinergies al voltant dels gremis implicats per tal que l’hostaleria i els sectors propers puguin reforçar-se també amb la celebració.

Paral·lelament a aquests quatre ítems, també s’està treballant en fórmules perquè la festa es pugui viure simultàniament, també des de casa. Així, es vol aprofitar molt més les possibilitats telemàtiques que proporciona la tecnologia, com també s’incrementarà l’ús de les xarxes socials.