PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sessió informativa de Refugiats Benvinguts i l’Ajuntament de Sabadell per continuar promovent la cultura de benvinguda a la ciutat

Sessió informativa de Refugiats Benvinguts i l’Ajuntament de Sabadell per continuar promovent la cultura de benvinguda a la ciutat

En la xerrada s’explicarà amb detall qui és i com funciona Refugees Welcome, i es donaran a conèixer diferents maneres en què la ciutadania pot col·laborar-hi, ja sigui oferint una habitació de les seves llars o participant al projecte com a voluntaris. A més, s’aportarà informació sobre el sistema d'asil estatal i la situació de les persones refugiades a l’arribar a les nostres ciutats. 

La xerrada es farà de forma telemàtica el dilluns 25 de maig, amb una sessió de matí, a les 11.30 h, i una altra a la tarda, a les 18 h. Les persones interessades cal que enviïn un correu electrònic a administracio@refugees-welcome.es per obtenir l’enllaç a aquesta sessió. 

Només 1 de cada 20 sol·licitants d’asil rep algun tipus de protecció

Segons el balanç anual de la Comissió d'Ajuda al Refugiat (CEAR), durant el 2019 a Espanya es van presentar 118.264 sol·licituds d'asil, més del doble respecte a 2018. Només a Catalunya, es van registrar més de 13.000 sol·licituds. De totes les peticions acumulades, només rebia algun tipus de protecció el 5% de les persones sol·licitants, segons l'agència d'estadística europea Eurostat. 

Refugees Welcome

És una organització internacional creada al 2014, present a l’actualitat a 16 països i sense ànim de lucre. El seu projecte es basa en buscar alternatives d'allotjament per a persones refugiades, promovent la convivència entre persones locals i demandants d'asil, en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Cada convivència té, a més, el suport d'una persona voluntària (vincle local) que s'encarrega de facilitar la relació entre totes dues parts. Fins al moment, Refugees Welcome Internacional ha aconseguit més de 1.600 convivències.