PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Comissió de la Convivència activa el protocol davant dels presumptes atacs racistes a un veí de Sabadell fets públics aquest dilluns

La Comissió de la Convivència activa el protocol davant dels presumptes atacs racistes a un veí de Sabadell fets públics aquest dilluns

Davant d’aquests presumptes atacs, la Comissió de la Convivència ha activat el seu protocol i l’Ajuntament de Sabadell, a través de l’Oficina de Drets Civils, es posarà en contacte amb la víctima i amb SOS Racisme per recollir tota la informació del cas i decidir les accions a emprendre.

En la reunió de la Comissió d’aquest dilluns, la tinenta d’Alcaldessa, Marta Morell, ha rebutjat els fets i ha condemnat el racisme: 

“davant la presumpta situació d’aquest jove de la nostra ciutat a les que hem pogut tenir accés a través dels mitjans de comunicació, la Comissió de la Convivència, hem decidit rebutjar els presumptes fets i seguir condemnant accions com aquestes de racisme institucional. També posarem en marxa els protocols per donar, si s’escau, suport a aquest jove en els processos judicials que s’endeguin”.

La Comissió de la Convivència és un instrument ciutadà de seguiment i d’intervenció directa, en casos d’agressions o discriminacions. Es va crear l’any 2004 i actualment està integrada per representants de l’Ajuntament, grups municipals, cossos de seguretat, el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, el Síndic de Greuges, entitats cíviques i socials.

L’Oficina de Drets Civils

L’Oficina de Drets Civils és el servei municipal per la defensa i la garantia d’accés als drets de manera igualitària així com un espai de lluita contra les discriminacions. Atén i gestiona els casos de discriminacions i també informa, forma i sensibilitza sobre els drets i deures reconeguts a la ciutat. 

S’hi poden posar en contacte les persones que han patit alguna discriminació, si l’han presenciat o si volen més informació sobre igualtat de tracte i no discriminació. 

Per posar-vos en contacte amb l’Oficina podeu fer-ho al telèfon 93 745 19 53 o al correu electrònic dretscivils@ajsabadell.cat