PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Campanya conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i les associacions veïnals per combatre les situacions de violència masclista

Campanya conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i les associacions veïnals per combatre les situacions de violència masclista

En aquest sentit, i amb l’objectiu de continuar treballant per a l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista, l’Ajuntament de Sabadell ha engegat una nova campanya de sensibilització en col·laboració amb les associacions veïnals. L’objectiu és sumar el suport de veïns i veïnes a l’hora de combatre les situacions de violència masclista.

Tot i que en els últims anys les informacions i els debats sobre les violències masclistes han guanyat espais, sovint les informacions recauen només a repassar xifres o successos concrets. En aquesta campanya s’ha volgut fer un pas més, destacant la importància del veïnat a l’hora d’alertar en possibles casos de violència masclista, i alhora oferint-los recomanacions sobre com actuar.

Durant la propera setmana s’iniciarà el repartiment de material informatiu als edificis plurifamiliars de la ciutat. S’entregarà i es penjarà en un lloc visible per a tota la comunitat de veïns i veïnes un cartell amb els principals telèfons de contacte dels serveis especialitzats d’atenció a les dones. En aquest mateix cartell també es fa una breu explicació sobre què és la violència masclista i es donen recomanacions per saber com actuar, sempre acompanyant les dones des del respecte i reforçant el seu propi empoderament. Així, per exemple, es destaca la importància de facilitar la comunicació amb la dona, oferir-li ajuda quan estigui sola o donar-li suport perquè es posi en contacte amb els serveis especialitzats. Davant de qualsevol sospita de violència amb crits, sorolls o baralles cal trucar al 112 o a la Policia Municipal (93 745 32 61 - 900 112 092, gratuït).

Està previst que el repartiment arribi a 7.500 pisos de la ciutat i també es farà difusió mitjançant una trentena d’Associacions Veïnals adherides a la campanya, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i Dones de Torreguitart, entitat amb una gran trajectòria en l’atenció a dones víctimes de violències masclistes.

Com ja es va fer amb l’anterior campanya adreçada als comerços, es farà ressò a les xarxes socials de l’Ajuntament, especialment al Twitter de Feminismes i LGTBI @sbdgenere, amb l’etiqueta #NoEstàsSola.

Cicle de xerrades de gènere, en col·laboració amb la FAVS

De forma complementària a la campanya, des de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament s’està treballant conjuntament amb la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) per organitzar un cicle de xerrades sobre temes de gènere adreçades a les associacions de veïns i veïnes de la ciutat. La primera, prevista per a la segona quinzena de juliol, serà una sessió informativa i de debat sobre les violències masclistes des d’un punt de vista social i jurídic.