PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell es suma a la commemoració del 75è aniversari del bombardeig d’Hiroshima amb un programa de cultura de la pau adreçat a infants i joves

Es tracta d’activitats i continguts per al curs 2020-2021

L’objectiu de la posada en funcionament del programa pedagògic és promoure valors com el respecte a la vida, la dignitat dels éssers humans, així com la defensa dels drets humans i el rebuig a la violència en totes les seves formes. És per aquesta raó que es vol donar a conèixer entre la població més jove (alumnat de primària i secundària) els fets que van succeir ara fa 75 anys amb activitats pedagògiques i de sensibilització. El programa inclou una part de continguts teòrics i una altra de pràctics i està adaptat perquè es pugui fer tant de forma presencial com en línia.

En aquest marc, l’alcaldessa accidental, Marta Morell, ha comentat que

volem reclamar un món sense armes nuclears. Cal insistir en els programes que eduquen els més petits en la cultura de la pau, ja que les noves generacions no recorden aquell fet i no el podem oblidar com a humanitat. És per això que posem l’èmfasi en els programes pedagògics adreçats als més petits.

Entre altres continguts, es donarà a conèixer el context en què van tenir lloc els bombardeigs d’Hiroshima i Nagasaki, aspectes de la cultura japonesa com l’art de l’origami i la història de Sakako, una nena afectada pels bombardejos d’Hiroshima. També s’abordaran els fets que van portar a la creació de la Convenció dels drets dels infants i s’explicaran iniciatives i experiències que treballen per la pau a escala internacional.