PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les inscripcions als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística s’obren amb preus reduïts i noves modalitats

L’oferta formativa s’adapta a la situació d’emergència sanitària Les inscripcions als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística s’obren amb preus reduïts i noves modalitats

Com a novetat d’aquest curs, el Consorci ha establert dos períodes de matriculacions per evitar possibles aglomeracions de públic:

  • Del 7 al 10 de setembre: matriculació d’antic alumnat.
  • Del 14 al 25 de setembre: nou alumnat.

Una altra de les novetats que s’incorpora aquest setembre són les preinscripcions en línia, que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris.  A primers de setembre es difondrà al web i a les xarxes socials del CPNL l’enllaç per fer la preinscripció.

Compromís social

Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34%.

Aquesta mesura facilita l'aprenentatge del català a les persones afectades per la crisi, posant a l’abast de tothom qui ho desitgi l’oportunitat de parlar i entendre català a l’hora de buscar feina o millorar professionalment. Aquesta mesura que ha estat possible perquè la diferència de les tarifes l’assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

D’aquesta manera, el Consorci continua fent una aposta per l’acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l’aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català.

Formació presencial, telemàtica i híbrida

En el marge de la situació actual, el CPNL oferirà aquest proper curs quatre modalitats d’oferta formativa: cursos 100% presencials; cursos 50% presencials i 50% virtuals; cursos 100% en línia (amb alguna sessió síncrona); i cursos híbrids, amb un 75% presencial i un 25% virtual.

En els cursos híbrids, una novetat de la nova planificació acadèmica, s’establiran sessions de dues hores de classe, amb un 25% dedicat a activitats a l’aula virtual. Aquest lapse de temps d’activitat fora de l’aula servirà, a més, per condicionar, ventilar i netejar les aules, d’acord amb les mesures establertes.

Les modalitats en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d’aquests nous formats, com l’Aula mestra del Parla.Cat per als cursos de suficiència, i plataformes virtuals d’aprenentatge i treball compartit en l’entorn del Teams o el Moodle, per a la resta de nivells.

Amb tot, la durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n’hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2), o de 120 hores, en el cas de cursos intensius.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del Consorci un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.