PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es posa en marxa un dispositiu per evitar aglomeracions durant els dies en què s’hauria d’haver celebrat la Festa Major

Hi prendran part Policia Municipal i diversos serveis municipals en coordinació amb Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i diferents col·lectius i entitats de la ciutat Es posa en marxa un dispositiu per evitar aglomeracions durant els dies en què s’hauria d’haver celebrat la Festa Major

Avui durant la presentació del dispositiu, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha expressat la

“tristesa per no poder celebrar la Festa Major, però hem de protegir la salut individual i col·lectiva de la ciutadania”. En aquest sentit, ha volgut “agrair a les entitats la seva comprensió” i ha fet una “crida a la responsabilitat de tothom. La situació epidemiològica és complicada i hem d’evitar concentracions a la via pública o festes alternatives. Cal persistir i complir amb les mesures de prevenció”. Avui durant la presentació del dispositiu, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha expressat la “tristesa per no poder celebrar la Festa Major, però hem de protegir la salut individual i col·lectiva de la ciutadania”. En aquest sentit, ha volgut “agrair a les entitats la seva comprensió” i ha fet una “crida a la responsabilitat de tothom. La situació epidemiològica és complicada i hem d’evitar concentracions a la via pública o festes alternatives. Cal persistir i complir amb les mesures de prevenció”. 

És per això que durant aquests dies, la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra tindran més presència a la ciutat, sobretot en la franja horària vespre-matinada per evitar concentracions no autoritzades, trobades massives o els anomenats “botellons”. Així mateix, s’està incidint especialment en la supervisió de locals de venda de begudes alcohòliques i en la monitorització de xarxes socials per detectar si s’està organitzant algun tipus d’activitat no permesa o festa.

Protecció Civil prendrà part també en el dispositiu per col·laborar en la vigilància a diferents punts. El principal objectiu serà la detecció de possibles “botellons” o aglomeracions que no compleixin les mesures de seguretat. A més, com ja han fet els darrers mesos, també faran pedagogia de les instruccions i recomanacions sanitàries a la població.  Protecció Civil prendrà part també en el dispositiu per col·laborar en la vigilància a diferents punts. El principal objectiu serà la detecció de possibles “botellons” o aglomeracions que no compleixin les mesures de seguretat. A més, com ja han fet els darrers mesos, també faran pedagogia de les instruccions i recomanacions sanitàries a la població.  

Pel que fa a Residus, es procedirà al buidatge preventiu d’alguns contenidors per evitar riscos i des de Parcs i Jardins es reforçarà la presència de personal del Parc Catalunya i cura de la seva fauna, tot facilitant d’aquesta manera la immediata detecció de qualsevol situació.  

La intensificació de la vigilància i control es complementarà amb els dispositius d’Agents Cívics municipals i Creu Roja que s’estan fent les darreres setmanes per afavorir el compliment de les mesures de prevenció.

Parelles educadores per reduir riscos entre els adolescents

Així mateix i amb la voluntat de continuar treballant per reduir riscos i promoure hàbits saludables també en la població adolescent, l’Ajuntament promou aquest mes de setembre la intervenció de parelles educadores a l’espai públic. L’objectiu és oferir suport educatiu presencial especialment a les persones de 13 a 20 anys, una etapa d’aprenentatge i iniciació en el consum de diferents substàncies com poden ser l’alcohol o el cànnabis, entre d’altres.
Així, un equip mixt d’educadors i educadores treballarà sobre el territori per localitzar els espais públics on es troben els i les adolescents, proporcionant informació i recursos i resolent dubtes relacionats amb els consums d’alcohol, cànnabis, etc. D’aquesta manera es vol fomentar el desenvolupament d’hàbits saludables, les relacions respectuoses i el consum crític en la població adolescent.
Alhora, durant aquesta acció preventiva sobre el territori, els professionals recolliran informació qualitativa sobre els usos i consums en adolescents. Aquest mostreig servirà per planificar posteriors accions i donar resposta a les noves necessitats detectades, ja que les tensions i angoixes viscudes els últims mesos poden haver afectat els patrons d’usos i consums. 
En total es realitzaran 10 intervencions en dies i espais diferents. El tret de sortida serà el proper divendres 4 i dissabte 5 de setembre a la nit a la zona de la plaça del doctor Robert, coincidint amb la presència del Punt Lila per tal d’oferir una actuació integral i coordinada.