PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La pacificació de la Gran Via comença a caminar

Els treballs de transformació a l’àmbit Gran Via-Ripoll començaran per als laterals i la millora de la transversalitat de l’autopista urbana La pacificació de la Gran Via comença a caminar

Així ho han explicat avui en roda de premsa l’alcaldessa, Marta Farrés, i la regidora de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, que han presentat les primeres accions definides en el marc dels dos programes municipals que es troben sota la coordinació de Junts per Sabadell: el Programa de transformació urbana de l’àmbit Gran Via-Ripoll i el de Projecció de Ciutat.

En relació a la Gran Via, i tal com ha explicat l’alcaldessa

“és un projecte amb uns objectius que van molt en consonància amb el que com a govern volíem fer. Per això és de sentit comú que amb aquesta voluntat compartida de recuperar aquest eix viari pels veïns i veïnes i alhora potenciar-lo com un nou pol econòmic i de coneixement, s’hagi treballat per sumar talent i desenvolupar-hi accions que beneficiaran al conjunt de la ciutat. La transformació de la Gran Via serà un camí llarg, però això no impedeix començar a treballar i avançar en tot allò que puguem, sense esperar ni un segon més del que calgui és per això que podem confirmar que la pacificació de la Gran Via comença a caminar”.

Per la seva banda, Lourdes Ciuró ha destacat que

“la nostra prioritat és treballar per Sabadell i la transformació de la Gran Via que és el projecte de ciutat més important de les darreres dècades. Un dels grans reptes que, sense dubte, tenim per endavant que permetrà repensar el model econòmic i alhora complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A hores d’ara encara no podem intervenir en l’àmbit central però sí que podem, guanyar temps al temps actuant als laterals de la Gran Via i també estenent la transformació del balcó del ripoll al conjunt de barris del riu. Al mateix temps desenvoluparem els estudis que, un cop sigui possible, ens permetran abordar sense dilacions el canvi a tot l’àmbit central”.

Els treballs reduiran el caràcter d’”autopista urbana” de la Gran Via i potenciaran la mobilitat sostenible, a més d’humanitzar i millorar la qualitat de l’espai públic, generar vitalitat i proximitat en tot l’àmbit, naturalitzar l’espai públic i fomentar la transversalitat i acostar el riu a la ciutat.

En aquest marc, per tal de fomentar l’accessibilitat i la connectivitat transversal (tot i que complint alhora altres objectius), el projecte de transformació preveu:

  • Millorar les condicions d’accés per als vianants a l’Hospital Parc Taulí
  • Millorar l’accessibilitat entre el Centre i Covadonga a l’Artèxtil
  • Millorar l’accessibilitat entre el Centre i l’Eixample
  • Eixamplament de la coberta de ponts per fomentar la mobilitat sostenible

En la millora dels espais lliures es preveu:

  • Reurbanitzar la vorera d’Alcalde Ribé
  • Reurbanitzar la vorera d’Antoni Forrellat
  • Urbanitzar el pati de l’Artèxtil i carrer de Quevedo
  • Naturalitzar i urbanitzar la zona blava dels carrers d’Arimon i de l’Illa
  • Urbanitzar la plaça lateral de la Fira Sabadell
  • Reurbanitzar la placeta entre Calassanç Duran i Alguersuari Pascual
  • Reurbanitzar la plaça dels Gegants de Gràcia

Les actuacions al balcó del Ripoll comportaran:

  • Reurbanització a la Ronda d’Orient davant del tanatori
  • Reurbanització al barri de Nostra Llar

Altres treballs seran:

  • Naturalització de la infraestructura verda de la Gran Via
  • Estudi espai central de la Gran Via
  • Estudi d’un mecanisme de gestió
  • Estudi de la urbanització de la plaça de Clara Campoamor

Un cop definides les actuacions, es començaran a treballar els diferents projectes i tot els procediments que permetin iniciar els treball en els terminis previstos.

Projecció de Ciutat

Paral·lelament es treballa en les diferents accions que es desenvoluparan dins el programa de Projecció de Ciutat. Accions que tindran com a objectius fonamentals potenciar la capitalitat de Sabadell i el seu caràcter referent al conjunt del territori, alhora que es promou l’autoestima i orgull de ciutat. 

En aquest sentit, s’establiran eines permanents de dinamització per projectar la imatge i personalitat de Sabadell cap a l’exterior. També s’aposta per desenvolupar el turisme de fires i congressos, per potenciar l’esport com a element d’atracció turística i innovació i per enfortir Sabadell com a capital cultural.

Lourdes Ciuró ha afirmat que

“ambdós programes són dues cares de la mateixa moneda que persegueixen un model de ciutat sostenible, amb projecció i que se sustenti en una  nova economia on empresa, recerca i coneixement vagin de la mà”.