PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Noves mesures d’accessibilitat i millora de la mobilitat a diferents escoles de la ciutat

Noves mesures d’accessibilitat i millora de la mobilitat a diferents escoles de la ciutat

A l’Escola Can Llong a partir de demà es procedirà al tall del carrer de Praga, en el tram entre la Ronda d’Europa i el carrer de Nàpols, a l’hora d’entrada i sortida del centre. Per tal de fer-ho possible l’Ajuntament ha reorganitzat el servei de recollida de residus.

Pel que fa a l’Escola Concòrdia, s’ha fet una proposta d’actuació de millora dels accessos habilitant un nou pas de vianants davant la sortida del centre pel carrer de Lusitània i es farà el tancament de la plataforma de terra annexa a l’escola per habilitar-la com a zona d’espera i recollida per a les famílies.

Una altra de les noves actuacions previstes a la ciutat es farà a l’Escola Pau Casals. La proposta municipal és la de millorar l’accés tot ubicant un nou pas de vianants davant de la nova sortida del centre, al carrer d’Atlanta, desplaçant els contenidors a la banda del recinte Olímpia i fent illes de protecció viària a banda i banda del pas de vianants per millorar-ne la visibilitat. Es connecta, d’aquesta manera, l’espai lliure entre edificis amb l’entrada de l’escola. En aquesta ocasió, també es proposa l’adaptació de la zona de terra annexa al centre com a espai d’espera i recollida per a les famílies. Les adaptacions necessàries en aquest cas es realitzaran al llarg d’aquesta setmana.

Un nou tall de trànsit que s’afegeix a la llista és el del carrer de Garcilaso, entre els carrers de l’Estrella i de Corominas. En aquest cas, el trànsit es talla en horari de sortida de l’Escola Pia a la tarda.

Ocupació d’espais públics

L’Ajuntament ha autoritzat l’ús de pistes, parcs i places públiques per a les activitats que els centres considerin necessàries en els següents casos:

  • L’escola Virolet pot fer servir la pista esportiva del Parc d’Odessa.
  • L’escola del Sol pot utilitzar la plaça de Vila Arrufat.
  • L’alumnat de l’institut Ca n’Oriac podrà gaudir de l’espai de la plaça d’Espanya quan sigui necessari.
  • En el cas de l’institut Sabadell s’habilitarà l’espai per distribució de mercaderies davant del centre, en el mateix carrer de Juvenal.
  • I per al col·legi Sagrada Família es posaran a disposició les places de Miquel Crusafont i de Frederic Mompou.

L’Ajuntament i les escoles estan en contacte permanent per solucionar totes les incidències que es vagin detectant i des de l'administració municipal s'està ultimant l'anàlisi de les darreres peticions rebudes. Així mateix s’estudien les peticions que han fet altres equipaments, com acadèmies d’anglès i de música, relacionades amb les entrades i sortides d’alumnat. Les diferents accions tenen com a objectiu fonamental contribuir a la prevenció i garantir la seguretat de tothom.