PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell convoca un minut de silenci com a gest de condemna per l’assassinat d’una dona el passat mes d’agost

La investigació de la mort ha conclòs ara que va ser un homicidi L’Ajuntament de Sabadell convoca un minut de silenci com a gest de condemna per l’assassinat d’una dona el passat mes d’agost

L’Ajuntament vol expressar el seu més sincer condol a la família i els amics de la víctima. Com a mostra de dol, romandran abaixades a mig pal les banderes de l’Ajuntament i farà un minut de silenci a les 12 del migdia, que presidirà la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Marta Morell, atès que l’alcaldessa es troba aquests dies confinada preventivament, i a la que es convocarà els portaveus dels diferents grups municipals, com a gest de condemna per aquest assassinat i per tots els actes de violència masclista.

Així mateix, l’ajuntament s’adhereix a la concentració silenciosa de repulsa convocada per les diferents entitats i col·lectius aquesta tarda a les 19 h a la plaça Sant Roc, en memòria de Yolanda Zamorano Álvarez i de totes aquelles altres dones que han patit i pateixen tot tipus de violència. L’aforament serà limitat degut a la situació sanitària en la qual ens trobem.

Aquest any ja són 11 els assassinats a dones a Catalunya i 74 al conjunt d’Espanya, dades davant les quals cal reaccionar per visibilitzar-les i aturar-les.

El consistori de la ciutat vol reiterar el seu compromís amb la lluita per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació, alhora que ha posat en marxa el protocol establert en casos de feminicidi, decretant un dia de dol i fent servir tots els mitjans necessaris per difondre els valors d'igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, en el proper Ple de l'Ajuntament es realitzarà la lectura del comunicat institucional de rebuig i un minut de silenci i abans dels actes organitzats per l'Ajuntament es llegirà el comunicat de rebuig. fent així una visibilització del succés.