PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell coorganitza el seminari en línia “Memòria, simbologia i espai públic”

Aquest matí s’ha celebrat una sessió virtual, en el marc de la VI Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més L’Ajuntament de Sabadell coorganitza el seminari en línia “Memòria, simbologia i espai públic”

A les 10 del matí l’alcaldessa Marta Farrés ha donat la benvinguda a la trobada, juntament amb l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Enric Garriga Elias. A continuació han començat les ponències entorn del tema d’enguany, “Memòria, simbologia i espai públic” i ha tingut lloc un debat. A la trobada també hi ha participat la tinenta d’alcaldessa i responsable del programa de Memòria Històrica, Marta Morell.


La primera ponència ha anat a càrrec de Ricard Conesa, de l’Observatori Europeu de Memòries, que ha parlat de "Simbologia i patrimoni: memòries en conflicte, poders públics i associacionisme". Després, la doctora Montserrat Duch, de la Universitat Rovira i Virgili, ha exposat "Continuïtat i canvi en les polítiques memorials a l'espai públic: de la dictadura a la democràcia". La cloenda s’ha fet pels volts de les 12 del migdia i ha anat a càrrec del regidor de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Enric Garriga Ubia.


Aquest seminari, que havia de ser la part acadèmica de la VI Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, està adreçat a polítics i tècnics municipals, estarà obert a totes les persones, docents, alumnes i interessats en general en aquesta important temàtica de la memòria relacionada amb l’espai públic. La

Xarxa Mai Més

Actualment Sabadell lidera la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme “Mai Més”, promoguda per l’Amical de Mauthausen. Aquesta Xarxa té l’objectiu de treballar de forma coordinada per la memòria democràtica i dotar d’eines els ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans. Com a líder, Sabadell assumeix el paper de referent, impulsor i coordinador d’aquesta iniciativa.