PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de cinquè i sisè de primària participen en un projecte de Joguines Responsables

Alumnes de cinquè i sisè de primària participen en un projecte de Joguines Responsables

Els hàbits de consum ha anat canviant i arribant a molts dels sectors de consum, ampliant-se cada cop més les opcions per a les persones. És per això que, més enllà de les joguines sexistes i bel·licistes, els jocs i les joguines s’han vinculat poc al consum responsable. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell posa en marxa  aquest projecte, treballant la sensibilització i educació al voltant de maneres alternatives de consumir joguines.

Els tallers estaran organitzats en dues sessions. La primera serà en forma de debat i preguntes per tal que els alumnes aprenguin i es plantegin aspectes com ara els materials que s’utilitzen per fabricar-les;  el temps que les utilitzen, o l’origen de les mateixes. Amb aquests activitats col·laboraran en el repte d’elaborar una Guia de Consum Responsable de Joguines entre tots els grups participants.

La segona sessió serà més pràctica i s’investigarà sobre un dels eixos que resultin proposats, com: la reparació de joguines, joguines amb valors, intercanvi i lloguer de joguines, demanar recanvis de peces trencades o perdudes, creació de joguines, joguines de comerç just, entre d’altres.

La guia resultant serà en format digital i accessible a tota la ciutadania, amb el valor afegit d’haver-se elaborat amb els coneixements adquirits pels alumnes i el descobriment efectuat al llarg de les sessions, donant així la possibilitat d’anar assolint i incorporant, any rere any a l’aula, els continguts treballats.

Les escoles tindran l’opció de realitzar els tallers per videoconferència, si així ho desitgen, donada la situació sanitària actual. Els i les alumnes participants pertanyen a les escoles Amadeu Vives, Joan Montllor, Vedruna Immaculada, Sant Julià i Font Rosella.