PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Vapor Llonch arriba als 30 anys d’història com un dels referents de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya

El Vapor Llonch arriba als 30 anys d’història com un dels referents de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya

Després de 30 anys, l’essència del Vapor Llonch es continua centrant en tres eixos d’actuació fonamentals. Un és el suport a les persones per ajudar-les a canviar de feina o reincorporar-se a la feina. Un altre eix es basa en el suport a les empreses per ajudar-les a néixer i consolidar-se al territori aconseguint alhora que generin nous llocs de treball. Per últim, també es dona suport al territori per promoure el desenvolupament econòmic.

A partir d’aquestes tres línies s’estén un catàleg d’activitats que van des de cursos de formació ocupacional per a persones en atur, servei de borsa de treball, Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom o Programes de Formació i Treball, entre altres.

En 30 anys d’història, des del Vapor Llonch s’ha superat el milió d’atencions i en els últims 4 anys s’ha atès a més de 45.000 persones, s’ha format 4.306 professionals. A més, s’ha ofert orientació al mercat laboral 26.414 persones i s’ha contractat directament a 1.721 persones en atur més mitjançant programes d’ocupació. Pel que fa a l’àmbit empresarial 467 empreses s’han creat amb el suport del Vapor Llonch.

Amb aquestes xifres de volum d’activitat el Vapor Llonch és un dels referents de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya. La seva trajectòria l’ha permès convertir-se també en un element estratègic de ciutat, que es fonamenta en el seu grau d’expertesa, en el seu coneixement del territori i el seu afany d’establir vincles institucionals amb els agents socioeconòmics de la ciutat per impulsar la cooperació público-privada. De fet, el Vapor Llonch té acords amb prop de 40 entitats de dins i fora de la ciutat.

 Un altre component de valor del Vapor Llonch és la capacitat d’atendre un important volum de persones i empreses i la possibilitat de disposar d’un considerable nombre d’espais homologats per desenvolupar activitats formatives i altres tipus d’instal·lacions úniques a la ciutat. Per últim, és remarcable el seu caràcter públic  que el fa ser l’únic operador a la ciutat per poder optar a l’obtenció de determinat finançament extern que de cap altra manera es podria invertir en la ciutat.

En aquest sentit, les activitats desenvolupades al Vapor Llonch són possibles perquè a més de l’aportació municipal s’ha obtingut Fons Europeus, de l’Estat, Generalitat i Diputació de Barcelona.

Xarxes socials

Per commemorar aquest aniversari des de les xarxes socials oficials del Vapor Llonch, sota la nomenclatura de Treball i Empresa es compartiran missatges dels valors que l’identifiquen acompanyades per imatges del personal que hi treballa diàriament.