PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Unes excavacions arqueològiques constaten l’existència d’un jaciment romà al parc de Catalunya

Es tracta d’una intervenció preventiva, que ha permès localitzar dues sitges del segle I dC, a més de material divers Unes excavacions arqueològiques constaten l’existència d’un jaciment romà al parc de Catalunya

Concretament, s’hi ha trobat dues sitges d’emmagatzematge d’època romana alt imperial, que poden ser datades en el segle I dC. Són de dimensions considerables –entre 2 i 3 m de diàmetre– i ofereixen una fondària conservada al voltant d’1,5 i 2 m. Un cop van perdre la funció d’emmagatzematge, les sitges van ser reblertes i tapades amb terra i abocades de deixalles de tipus domèstic, amb una presència notable de material arqueològic de diferent naturalesa: ceràmica, ferro, bronze, ossos d’animals, etc. Destaquen les peces de ceràmica sigil·lada corresponents a la vaixella de taula, amb bols i tasses decorats, en un bon estat de conservació. I també una moneda i elements ornamentals de bronze, a més d’eines de ferro.

Les troballes les han presentat avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura; Joaquim Folch Soler, cap de la secció d’Actuacions del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Roig Buxó, director de la intervenció arqueològica.

Aquesta intervenció preventiva es va dur a terme durant el passat mes d’octubre en el marc del projecte d’obra de la renovació de la canonada anomenada Cerdanyola. Els resultats, positius i del tot inesperats, es donen a conèixer ara, un cop acabada l’anàlisi del material descobert.

Es tracta d’una intervenció realitzada en una Àrea d’Expectativa Arqueològica catalogada en el Pla Especial de Protecció dels Béns Arquitectònics, Mediambientals i Arqueològics de Sabadell (PEPBAMAS) vigent.